Γιούνκερ: Έχουμε συμφωνία για το Brexit

Γιούνκερ: Έχουμε συμφωνία για το Brexit

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Τζόνσον: Καλώ το βρετανικό κοινοβούλιο να υπερψηφίσει τη συμφωνία το Σάββατο - DUP: H αρνητική στάση μας δεν έχει αλλάξει

juncker_ar
Τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Βρετανία για το Brexit ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναρτώντας την επιστολή του με την οποία ενημερώνει σχετικά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία και αποτελεί παρακαταθήκη για τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υπερψήφισει τη συμφωνία» έγραψε ο κ. Γιούνκερ.



Με διαφορά ενός λεπτού τη συμφωνία των δύο πλευρών ανακοίνωσε και ο Μπόρις Τζόνσον καλώντας το βρετανικό κοινοβούλιο να την υπερψηφίσει το Σάββατο «προκειμένου να προχωρήσουμε και στις άλλες προτεραιότητές μας όπως το κόστος ζωής, το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασί του περιβάλλοντος».

Κλείσιμο


Διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας

Σε μια πρώτη αντίδραση πάντως οι Ιρλανδοί του DUP επέμειναν στην αρνητική τους στάση απέναντι στη συμφωνία όσον αφορά ειδικά τις προτάσεις για την τελωνειακή ένωση και τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News στην Ιρλανδία το πρώτο σχόλιο απο το DUP μετά την ανακοίνωση Γιούνκερ-Τζόνσον ήταν «διαβάστε τη δήλωσή μας, δεν έχει αλλάξει».

Από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία είναι χειρότερη από αυτήν που προωθούσε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης