Η Κέιτ Μίντλετον «ντύθηκε» πριγκίπισσα Νταϊάνα - Επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν

Η Κέιτ Μίντλετον «ντύθηκε» πριγκίπισσα Νταϊάνα - Επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί στην προστασία των Βρετανών γαλαζοαίματων κατά την πενθήμερη επίσκεψή τους στην ισλαμική χώρα - Η δούκισα του Κέιμπριτζ κατέβηκε από το αεροσκάφος λαμπερή με γαλάζιο σύνολο του βρετανικού οίκου Catherine Walker -  Παρόμοιο ντύσιμο είχε κάνει και η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα από τα ταξίδια της στο Πακιστάν

068_FtpTrial-AA_14102019_1033835
Με αεροσκάφος της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) έφθασαν στο Ισλαμαμπάντ απόψε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην ισλαμική χώρα. Σε σχετική ανακοίνωση το παλάτι του Κένσιγκτον αναφέρει πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ στο Πακιστάν και «την πιο περίπλοκη περιοδεία» του ζευγαριού μέχρι σήμερα εξαιτίας των πολιτικών εντάσεων και των προβλημάτων ασφαλείας στην περιοχή.

000_1LF0RH
068_AA_14102019_1033834
068_AA_14102019_1033837


Το τελευταίο διάστημα το κλίμα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας είναι «πολεμικό» εξαιτίας της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ. Πρόσφατα, η Ινδία απέσυρε το ειδικό εδαφικό καθεστώς μερικής αυτονομίας που είχε αποδώσει στην περιοχή. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, η πακιστανική κυβέρνηση θα διαθέσει περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς για την φύλαξη του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και της συζύγου του κατά την διάρκεια των μετακινήσεων του ζευγαριού στην χώρα. Όμως, οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ κατά την παραμονή τους στο Πακιστάν δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από το παλάτι για λόγους ασφαλείας.

Το Λονδίνο επιθυμεί να ενδυναμώσει τις διεθνείς σχέσεις λόγω Brexit

Η επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν έχει στόχο να ενδυναμώσει τις σχέσεις των δύο χωρών και καθώς το Brexit βρίσκεται «προ των πυλών», το Λονδίνο επιθυμεί να συσφίξει τις διεθνείς σχέσεις και με χώρες εκτός της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Από την πλευρά του το Ισλαμαμπάντ έχει στόχο να προωθηθεί ως τουριστικός προορισμός στη βρετανική αγορά παρά τις επιφυλάξεις, εξαιτίας της έντασης στα σύνορα με την Ινδία.

Η Κέιτ Μίντλετον «ντύθηκε» πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η δούκισα του Κέιμπριτζ κατέβηκε από το αεροσκάφος λαμπερή με γαλάζιο σύνολο του βρετανικού οίκου Catherine Walker αποτελούμενο από μίντι φόρεμα και παντελόνι. Παρόμοιο ντύσιμο είχε κάνει και η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα από τα ταξίδια της στο Πακιστάν, το οποίο επισκεφθεί τρεις φορές στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου.

Ο έρωτας της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον καρδιοχειρουργό από το Πακιστάν

Κλείσιμο
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ταξίδεψε μία φορά στο Πακιστάν κατά την διάρκεια του γάμου της με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και δύο φορές μετά το διαζύγιό της. Η αξέχαστη πριγκίπισσα διατηρούσε ερωτική σχέση με τον πακιστανικής καταγωγής καρδιοχειρουργό Χασνάτ Καν, τον οποίο σκεφτόταν να παντρευτεί και μάλιστα, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να μετακομίσει μαζί του στη χώρα του.

Η περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο Πακιστάν χαρακτηρίζεται «σοβαρή» και «πολιτικά ευαίσθητη» από την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, Ίνγκριντ Σιούαρντ. Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκαν την ισλαμική χώρα. Το 2006 ο πρίγκιπας Κάρολος με την δεύτερη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο ταξίδι τους στο Πακιστάν δεν πήραν μαζί τους τα τρία παιδιά τους, τον 5χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον μόλις 1,5 έτους πρίγκιπα Λούις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης