Πολωνία: Συμπλοκές αστυνομίας και ακροδεξιών που προσπάθησαν να εμποδίσουν το Gay Pride

Πολωνία: Συμπλοκές αστυνομίας και ακροδεξιών που προσπάθησαν να εμποδίσουν το Gay Pride

Οι ακροδεξιοί αντιδιαδηλωτές προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του Gay Pride πετώντας μπουκάλια και αυγά  και φωνάζοντας ομοφοβικά συνθήματα – Στο επίκεντρο του διαλόγου τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

21681041
Χάος επικράτησε στην πόλη Λούμπλιν στην ανατολική Πολωνία, καθώς ακροδεξιοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία του Gay Pride, φωνάζοντας ομοφοβικά συνθήματα και πετώντας μπουκάλια και αυγά στους μετέχοντες.

Το σημείο ήταν περικυκλωμάνο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι περίπου 400 συμμετέχοντες στο Gay Pride διέσχισαν τους δρόμους του Λούμπλιν, σε απόσταση 170 χλμ νοτιοανατολικά της Βαρσοβίας, κρατώντας τις πολύχρωμες σημαίες με το ουράνιο τόξο και πανό με συνθήματα όπως «ο Ιησούς δίδαξε την αγάπη» ή «η ομοφοβία απειλεί τις πολωνικές οικογένειες».

Η προσπάθεια των ακροδεξιών να εμποδίσει το Gay Pride προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας, που έκανε χρήση νερού υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος.

Στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Αυτήν την εβδομάδα, πολωνικό δικαστήριο ακύρωσε την απαγόρευση του Gay Pride, που είχε αποφασίσει ο δήμαρχος του Λούμπλιν Κριστόφ Ζουκ, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Ο αγώνας των ΛΟΑΤΚΙ κυριαρχεί στην προεκλογική εκστρατεία στην Πολωνία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 13ης Οκτωβρίου, σε ένα πλαίσιο ομοφοβίας σε αυτήν τη καθολική χώρα.

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τους οποίους ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, που βρίσκεται κοντά στην καθολική Εκκλησία, θεωρεί ως μια «απειλή» για την παραδοσιακή πολωνική οικογένεια, βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου στην Πολωνία.

Κλείσιμο
Τον Ιούλιο, δικαστήριο διέταξε το περιοδικό Gazeta Polska να σταματήσει να διανέμει αυτοκόλλητα κατά των ομοφυλοφίλων με το σύνθημα «Εδώ είναι μια περιοχή χωρίς ΛΟΑΤΚΙ». Περιοχές στην Πολωνία, όπου συχνά επικρατεί το PiS, είχαν υιοθετήσει ψηφίσματα με τα οποία κηρύσσονταν «ζώνες ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης