Οι NYT «στριμώχνουν» τον Τραμπ: Θα δημοσιοποιήσουμε νέα στοιχεία για τον μάρτυρα που «έκαψε» τον πρόεδρο

Οι NYT «στριμώχνουν» τον Τραμπ: Θα δημοσιοποιήσουμε νέα στοιχεία για τον μάρτυρα που «έκαψε» τον πρόεδρο

Οι New York Times έχουν γνωστοποιήσει, μέχρι στιγμής, για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που αποκάλυψε τη συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομoλόγου του, ότι ανήκει στη CIA και είχε μετατεθεί στον Λευκό Οίκο

000_1KO3MM
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το «ουκρανικό σκάνδαλο». Η εφημερίδα New York Times προαναγγέλλει ότι θα γνωστοποιήσει ακόμη περισσότερα στοιχεία για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Προς το παρόν έχει αποκαλύψει ότι είναι μέλος της CIA.

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας υπερασπίστηκε, συκεκριμένα, την απόφαση να δημοσιευτούν ορισμένα στοιχεία γύρω από την ταυτότητα του του ανθρώπου που προκάλεσε την έναρξη διαδικασίας παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος και ορισμένοι υποστηρικτές του επιτέθηκαν στην αξιοπιστία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος», υπενθυμίζει ο Ντιν Μπάκετ σε άρθρο του στην εφημερίδα.

«Αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε κάποιες περιορισμένες πληροφορίες για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι εργάζεται για μια μη πολιτική υπηρεσία (...) επειδή θέλαμε να δώσουμε στους αναγνώστες πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να κρίνουν μόνοι τους αν είναι αξιόπιστος ή όχι», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη η εφημερίδα έγραψε ότι ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομόλογού του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανήκει στη CIA και είχε μετατεθεί στον Λευκό Οίκο. Γνωρίζει καλά την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ευρώπη αλλά και την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία.

Το όνομα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος το γνωρίζουν μόνο οι δικηγόροι του και ο γενικός επιθεωρητής των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Μάικλ Άτκινσον, στον οποίο είχε υποβάλει την αναφορά του. Ο Άτκινσον έκρινε την καταγγελία αρκετά αξιόπιστη ώστε να την διαβιβάσει στους ανωτέρους του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης