Σαουδική Αραβία: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποκατασταθεί η παραγωγή πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποκατασταθεί η παραγωγή πετρελαίου

Κανονικά προχωρά η εισαγωγή της Aramco στο Χρηματιστήριο - Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι θα ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου 

EErOl2SX4AAGbr1
Ο ανεφοδιασμός της αγοράς με πετρέλαιο εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας έχει επανέλθει στο αρχικό επίπεδό του, διαβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Ενέργειας, μετά τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου που μείωσαν στο μισό την παραγωγή.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί η παραγωγή, φτάνοντας τα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τα 12 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, τόνισε ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Οκτώβριο η παραγωγή θα είναι 9,89 εκατομμύρια βαρέλια. Η Σαουδική Αραβία θα τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες της αυτόν τον μήνα, τόνισε.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco", πρόσθεσε ο υπουργός, λέγοντας ότι το βασίλειο θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει άλλες επιθέσεις.

Ο πρόεδρος της Aramco, Γιασίρ αλ Ρουμαγιάν, από την πλευρά του είπε ότι από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ που στοχοποιήθηκαν το Σάββατο παράγονται 2 εκατομμύρια βαρέλαι ημερησίως. Τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Ενέργειας επιβεβαίωσαν ότι η εισαγωγή του κολοσσού στο Χρηματιστήριο θα προχωρήσει κανονικά και θα εξαρτηθεί "από τις συνθήκες της αγοράς".

Ο Τραμπ για τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως θα ήταν απαραίτητο να αποδεσμεύσει πετρέλαιο από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις εναντιόν των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνοντας ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού δεν αυξήθηκαν πάρα πολύ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι προετοιμασμένος για την αποδέσμευση πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο:

Κλείσιμο
"Δεν νομίζω ότι το χρειαζόμαστε".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης