Ο πρίγκιπας Άντριου «απολάμβανε μασάζ ποδιών από νεαρή Ρωσίδα στο σπίτι του Έπσταϊν» σύμφωνα με email

Ο πρίγκιπας Άντριου «απολάμβανε μασάζ ποδιών από νεαρή Ρωσίδα στο σπίτι του Έπσταϊν» σύμφωνα με email

Το email φέρνει στη δημοσιότητα ο συγγραφέρας Γεβγένι Μορόζοφ, ζητώντας από τον συντάκτη του, τον ατζέντη που τον εκπροσωπεί, να διευκρινίσει τι είδους σχέσεις είχε με τον χρηματιστή

prince
Ο πρίγκιπας Άντριου είχε θεαθεί μέσα στο διαμέρισμα του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη να απολαμβάνει ένα μασάζ ποδιών από μια νεαρή Ρωσίδα, σύμφωνα με μηνύματα email που είχε ανταλλάξει ένας Αμερικανός λογοτεχνικός ατζέντης με τον συγγραφέα Γεβγένι Μορόζοφ.

Στα εν λόγω email, που δημοσίευσε ο ίδιος ο συγγραφέας στο περιοδικό New Republic, ο γνωστός ατζέντης Τζον Μπρόκμαν προτείνει στον τότε πελάτη του, Μορόζοφ, να συναντηθεί με τον Έπσταϊν, τον οποίο αποκαλεί «δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο και φίλο των επιστημών», επισημαίνοντας ότι έχει επιδείξει «μεγάλη γενναιοδωρία όσον αφορά τη χρηματοδότηση πρότζεκτ πολλών φίλων και πελατών μας».

Στο αποκαλυπτικό άρθρο του στο New Republic, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η Guardian, o Μορόζοφ εξηγεί ότι προτίθεται να διακόψει κάθε σχέση με τον Μπρόκμαν, εξαιτίας της συνεχιζόμενης σιωπής του ατζέντη σχετικά με τους δεσμούς που τον συνέδεαν με τον, νεκρό πια, χρηματιστή.

«Το τελευταίο διάστημα το όνομα του Τζον εμφανίζεται στις ειδήσεις λόγω των ανησυχητικών σχέσεών του με τον Τζέφρι Έπσταϊν», γράφει ο Μορόζοφ. Στη συνέχεια, παραθέτει μηνύματα email που του είχε στείλει ο Μπρόκμαν το 2013, τα οποία περιλαμβάνουν αναφορές στο μασάζ ποδιών του πρίγκιπα Άντριου.

jeffrey_epstein


Η περιγραφή της επίσκεψης στο σπίτι του Έπσταϊν

Στα email ανάμεσα στον Μπρόζοφ και τον Μπρόκμαν, με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2013, ο ατζέντης περιγράφει την επίσκεψή του στο σπίτι του Έπσταϊν στο Μανχάταν. «Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το σπίτι του (την μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στη Νέα Υόρκη) αντίκρισα τον ίδιο με φόρμα και έναν Βρετανό με κουστούμι και τιράντες, να απολαμβάνουν μασάζ στα πόδια τους από δύο νεαρές, καλοντυμένες Ρωσίδες... Αφού μου έκανε ένα σωρό ερωτήσεις για την κυβερνοασφάλεια, ο Βρετανός, ονόματι Άντι, άρχισε να σχολιάζει τις σουηδικές αρχές και τις κατηγορίες εις βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ».

«Νομίζουμε ότι είναι φιλελεύθεροι στην Σουηδία, αλλά η κατάσταση εκεί θυμίζει περισσότερο τη Βόρεια Αγγλία παρά τη Νότια Ευρώπη» είχε πει μεταξύ άλλων ο «Άντι» σύμφωνα με το email του Μπρόκμαν.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός άρχισε να γκρινιάζει για το δημόσιο προφίλ του. «Στο Μονακό, ο Άλμπερτ δουλεύει 12 ώρες τη μέρα, αλλά στις 9 το βράδυ, όταν βγαίνει έξω, κάνει ό,τι θέλει και δεν ασχολείται κανείς. Αν όμως κάνω κι εγώ το ίδιο θα έχω άσχημα μπλεξίματα» φέρεται να είπε, σύμφωνα με την περιγραφή του Μπρόκμαν. Σε εκείνο το σημείο, κατά το email, ο Μπρόκμαν κατάλαβε επιτέλους ότι ο άνθρωπος που είχε μπροστά του και απολάμβανε το μασάζ της όμορφης Ιρίνα δεν ήταν άλλος από τον Πρίγκιπα Άντριου, Δούκα του Γιορκ.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, ένα βίντεο που έδειχνε τον πρίγκιπα Άντριου μέσα στο σπίτι του Έπσταϊν, να αποχαιρετά μια γυναίκα, είχε προκαλέσει αναταράξεις στο παλάτι. Ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι ο πρίγκιπας αισθάνεται φρίκη από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν και ότι δεν είχε την παραμικρή γνώση για τις δραστηριότητες του 66χρονου με ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με την Guardian, το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει τα περιεχόμενα του email το βράδυ της Πέμπτης αλλά επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή του ότι «οποιοσδήποτε ισχυρισμός απρεπούς πράξης με ανήλικους» που εμπλέκει τον πρίγκιπα είναι «κατηγορηματικά ψευδής».



O λόγος που ο Μορόζοφ δημοσίευσε το email


«Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που ο Έπσταϊν συνελήφθη για τις τελευταίες κατηγορίες. Ακόμα [ο Μπρόκμαν] δεν έχει πει λέξη για το ζήτημα. Και τώρα που βρήκα ένα παλιό email που μου έστειλε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήξερε τίποτα για την έξαλλη σεξουαλική ζωή του Έπσταϊν», αναφέρει ο συγγραφέας στο άρθρο του.

Ο ίδιος εξηγεί μάλιστα ότι σκοπεύει να σταματήσει τη συνεργασία με τη φίρμα του Μπρόκμαν, αν ο ίδιος δεν βγει δημόσια και ξεκαθαρίσει τι είδους δεσμοί τον συνέδεαν με τον χρηματιστή.

Η Guardian επικοινώνησε με τον Μπρόκμαν, ωστόσο ο ατζέντης δεν έχει απαντήσει ακόμα ούτε στο αίτημα για διευκρινίσεις της εφημερίδας, αλλά ούτε και στην έκκληση του συγγραφέα-πελάτη του να τοποθετηθεί δημόσια.

Πηγή: Guardian.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης