Ιταλία: Πολιτικός «σεισμός» μετά τη βόλτα του γιου τού Σαλβίνι με τζετ σκι της αστυνομίας

jet

Ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης ζήτησε δημοσίως συγγνώμη «για το πατρικό τούτο λάθος», κάτι πρωτόγνωρο για τον συνήθως «αγέρωχο» πολιτικό

Η Ιταλία βοά από τα νέα «ανδραγαθήματα» του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τον γιο του να χρησιμοποιεί ένα περιπολικό- τζετ σκι της αστυνομίας για να διασκεδάσει στη θάλασσα, αναγκάζοντας τον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη «για το πατρικό τούτο λάθος». Κάτι πρωτόγνωρο για τον συνήθως «αγέρωχο» πολιτικό.

Όλα συνέβησαν στο θέρετρο του Μιλάνο Μαρίτιμα, στο Papeete Beach, όπου ο Σαλβίνι περνούσε τις καθιερωμένες διακοπές. Σε κάποια στιγμή συνέβη κάτι ασυνήθιστο για κάποιον που είναι ένοικος του Βιμινάλε (έδρα του υπουργείου). Κοντά στην ακτή περιπολούν τζετ σκι της αστυνομίας και ο υπουργός, που παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο στην παραλία με τον ένα του γιό, κλωτσάει την μπάλα προς τη θάλασσα και ψιθυρίζει στους αστυνομικούς: «εγώ πάω στην ομπρέλα». Τότε ο μικρός Σαλβίνι σκαρφαλώνει στο τζετ σκι που οδηγεί ένας αστυνομικός.

Όλα καταγράφονται από έναν φωτογράφο της εφημερίδας La Repubblica, τον οποίο προσπάθησε να παρεμποδίσει και απομακρύνει η φρουρά του Σαλβίνι που ενεπλάκη σε έντονη και μακρά λογομαχία με τον δημοσιογράφο. Μολονότι είναι ένας δημόσιος χώρος, προσπαθούν να του απαγορεύσουν να καταγράφει ένα αστυνομικό περιπολικό και τον απειλούν με σύλληψη. Την ίδια στιγμή, ο γιος Σαλβίνι κάθεται στο τιμόνι του τζετ σκι, φορώντας σωσίβιο και ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού, και διασκεδάζει για λίγα λεπτά κοντά στην ακτή, οδηγώντας το πλωτό. Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο αστυνομικός που λογομαχεί μαζί του επιμένει πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνον ο συνάδελφός του.

Ενώ η λογομαχία μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφου συνεχίζεται με έντονο τρόπο στην παραλία, κάποιος φωνάζει προς την κατεύθυνση του τζετ σκι να επιστρέψει στην ξηρά, αλλά βγαίνοντας από ένα απομακρυσμένο σημείο της παραλίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κινητά.

Εδώ σταματούν τα πραγματικά γεγονότα, όμως το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε έρευνα «για πιθανή άπρεπη χρήση αστυνομικών μέσων» και από το σημείο αυτό ξεσπά το πολιτικό σκάνδαλο, που σήμερα απασχολεί το σύνολο του ιταλικού Τύπου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν πυρ ομαδόν κατά του 'βοναπαρτισμού' του Σαλβίνι: «τα αστυνομικά μέσα έχουν αποστολή να εγγυώνται την ασφάλειά μας κι όχι να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του σεβασμού προς τον υπουργό με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής του παιδιού», τόνισε ο Εμανουέλε Φιάνο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Η γενικότερη εντύπωση είναι πως ο Σαλβίνι αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει τα όρια, καθώς το γεγονός αυτό είναι ανήκουστο στα χρονικά του υπουργείου. Αυτός ήταν ο λόγος που μετά την έκρηξη του σκανδάλου, ο υπουργός αναγκάσθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη: «ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», τόνισε ο Σαλβίνι.

Παρά τη συγγνώμη του όμως, ο Σαλβίνι αναζωπύρωσε δύο ανησυχίες: αφ' ενός διότι για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως δεν έχει κατανοήσει στο βάθος τη σημασία του ρόλου του στο υπουργείο, και αφ' ετέρου ότι θεωρεί εαυτόν υπεράνω των νόμων και πως είναι ικανός "ελαφρά τη καρδία" να παραβιάζει τους κανόνες και την κοινή λογική. Ακόμη και στην παραδοχή του σφάλματός του και τη συγγνώμη του, ο Σαλβίνι δεν απεκδύεται του πατερναλιστικού του ύφους. Πρόσφατα είχε δηλώσει κομπορρημονώντας, "παιδιά μου είναι 60 εκατ. Ιταλοί". Πλέον, όλοι εύχονται να μην πρέπει οι αστυνομικοί να ανεβάζουν στα μέσα περιπολίας τους όλα αυτά τα παιδιά του υπουργού!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Ακροδεξιά

Ο Σαλβίνι είναι ενας αγύρτης, ένα πραγματικό ακροδεξιό λαμόγιο σαν ολους τους δήθεν πατριώτες- εθνικιστες. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως για τους φασίστες..... το έργο και η παρουσία τους τελειώνουν σύντομα.

Κυνικός

Στην αρχή, πριν διαβάσω το ρεπορτάζ, νόμισα ότι έκανε επί ώρες βόλτα με το τζετ σκι της αστυνομίας. Μετά είδα ότι ήταν για λίγα λεπτά μόνο. Δεν λέω ότι ήταν σωστό, αλλά από εκεί μέχρι να χαρακτηριστεί τεράστιο σκάνδαλο η απόσταση είναι μεγάλη. Αναρωτιέμαι αν ο Σαλβινι ήταν liberal στυλ Τρυντω, θα του καταλογιζαν κάτι; Εσείς θα θέλατε μια Ιταλία γεμάτη Αφρικανους; Σε ποια χώρα έχουν εγκατασταθεί πολλοί Αφρικανοί και η χώρα αυτή έχει ωφεληθεί και έχει πάει μπροστά χάρις στους Αφρικανους; Πείτε μου ΈΝΑ έστω παράδειγμα.... Δεν είναι θέμα ρατσισμου, είναι θέμα ιστορικής γνώσης και συνείδησης.... Αναρωτηθειτε γιατί προτού πάνε οι Ευρωπαίοι στην υποσαχαρια Αφρική τον 19ο αιώνα, οι Αφρικανοί ζούσαν σχεδόν στην εποχή του λίθου και την προϊστορία...

Thanks

Εδώ κόβανε βόλτες στην Ευρώπη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος συν γυναιξι και τεκνοις και κάναμε θέμα μια βόλτα με τζετ σκι; Για να λέμε όμως και την αλήθεια, πεθερά δεν έβαλε στο αεροπλάνο.

Κλασινι

Μωρέ τόσο βαρυσήμαντη ήταν η είδηση ότι έκανε βόλτα το παιδί του Σαλβινι για λίγα λεπτά με το μέσο της Αστυνομίας για να αφιερώσετε ένα τεράστιο ρεπορτάζ???? Τόσο πολύ σας τσούζει ο Σαλβινι που εκτός της είδησης φτιάξατε και ολόκληρο ψυχογραφημα για την... αποτρόπαια πράξη; Για τα χοτ σποτ που έχει γεμίσει η Ελλάδα, για την αντικατάσταση του πληθυσμού δεν βγάζετε αχνά. Σας έχουν πάρει χαμπάρι και σας το γράφει αυτό ένας δημοσιογράφος που λυπάται γι αυτή τη κατάντια.

Αναρωτιέμαι...

Ο Σαλβίνι κλάνει; Η σας έχει χεσμένους όλους;

Μα τι λες!!!

Και που να μάθαινες ότι όταν ήταν 5 ετών είχε φάει ένα μπισκότο παραπάνω κρυφά από τον μπαμπά του. (Η στρατευμένη "φιλε-λεφτ" δημοσιογραφία γίνεται γελοία όταν χάσει κάθε μέτρο).

Τι λε ρε παιδί μου...

Έκανε τέτοιο μεγάλο ατόπημα... ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.

ΒΑΓ

Ξέρετε πολλούς αριστερούς να χουν ζητήσει συγγνωμη για κάποιο λάθος τους? Ο κ. Πολλακης έλεγε πριν λίγο πόσο περήφανος είναι και οι κόρες του λένε ότι είναι περήφανες για αυτόν.

Φώτης

Πληροφορίες τον θέλουν να του έφυγε και μια κουφή και να δημιούργησε τοξικό νέφος

Ειναι φεϊκ νιους!

Τα κακα και απεχθη μιντια, εχθρικα προς το παιδι του λαου και αξιο ηγετη Σαλβινι, εστησαν επιτηδες μια σκευωρια με εναν σωσια που μοιαζει στον γιο του αξιου ηγετη της νεας Ιταλιας και εκαναν κοπη και ραφη πλανων, ωστε να δοθει μια λαθος εικονα οικογενειοκρατιας και φαυλοκρατιας στην υπερηφανη νεα εθνικη κυβερνηση της Ιταλιας! Η αληθεια ειναι πως ο αστυνομικος πιεσε τον μικρο ν ανεβει στο τζετ σκι του και ο μικρος απο φοβο το εκανε. Γι αυτο κι ο μπαμπας του υπερηφανος φωναζε "ελατε πισω αλλα πιο πισω απο την αλλη πλευρα, γιατι μα ςπηρανε πρεφα"!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης