Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες - Γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες - Γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Έπειτα από περίπου 70 ώρες, η τελευταία από τις τρεις πυρκαγιές, στο Καστέλο Μπράνκο, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο

000_1J07XG
Μάχη με τις φλόγες δίνεται, ακόμη, στην Πορτογαλία. Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν στη χώρα, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 320 πυροσβεστικά οχήματα και τρία αεροσκάφη  μαζί με τους 1.020 πυροσβέστες.

Έπειτα από περίπου 70 ώρες, η τελευταία από τις τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στο Καστέλο Μπράνκο, μια περιοχή σε απόσταση 225 χλμ βορειοανατολικά της Λισαβόνας, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, με τους πυροσβέστες να παραμένουν, ωστόσο, σε επιφυλακή εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναμένονται ισχυροί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίας και χαμηλή υγρασία αναμένονται, προειδοποιεί η Αρχή Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι στιγμή, 41 άνθρωποι έλαβαν βοήθεια από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μεταξύ αυτών 16 οι οποίοι υπέστησαν ελαφριά τραύματα και ένας που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Προστασίας, κάποια χωριά χρειάστηκε να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους, ενώ σπίτια καταστράφηκαν.

Κάτοικοι, αλλά και οι αρχές στο Μακάο και τη Βίλα ντε Ρέι, περιοχές που βρέθηκαν στην καρδιά της πύρινης λαίλαπας, κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχαν επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις και πόροι στη μάχη με τις φλόγες.

«Ένα τρακτέρ, ένα τζιπ και ένα σπίτι κάηκαν. Δεν εμφανίστηκαν πυροσβέστες, ούτε αστυνομία, κανείς δεν εμφανίστηκε» είπε στο Reuters ο Κάρλος Μαρτίνς.

Πάνω 80.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Κλείσιμο
Τα στοιχεία της υπηρεσίας καταγραφής της φωτιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν ότι περίπου 85.000 στρέμματα γης μετατράπηκαν σε στάχτη το Σαββατοκύριακο.

Η πυρκαγιά ήταν μικρότερη σε μέγεθος σε σύγκριση με την τεράστια πυρκαγιά που έπληξε την ίδια περιοχή τον Ιούνιο του 2017, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 64 άνθρωποι και να καούν 550.000 στρέμματα γης, στη χειρότερη φυσική καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Εντουάρντο Καμπρίτα, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις πυρκαγιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης