ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα ορίσει τον Πάτρικ Σάναχαν υπουργό Άμυνας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα ορίσει τον Πάτρικ Σάναχαν υπουργό Άμυνας

Ο 56χρονος πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέλαβε υπηρεσιακά καθήκοντα υπουργού από την 1η Ιανουαρίου, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τζιμ Μάτις

pass
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ορίσει τον Πάτρικ Σάναχαν επικεφαλής του Πενταγώνου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Ο Σάναχαν ασκεί ήδη σήμερα χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο 56χρονος πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέλαβε υπηρεσιακά καθήκοντα υπουργού από την 1η Ιανουαρίου, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τζιμ Μάτις, όταν ο τελευταίος διαφώνησε με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

"Με βάση την εξαιρετική του υπηρεσία στην χώρα και την αποδεδειγμένη ικανότητα του να ηγείται, ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να ορίσει τον Πάτρικ Σάναχαν υπουργό Άμυνας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς.

Πρώην στέλεχος της Boeing χωρίς καμία στρατιωτική εμπειρία, ο Σάναχαν με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι είναι "δεσμευμένος να εκσυγχρονίσει" τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και αν ο διορισμός του επιβεβαιωθεί θα εφαρμόσει την εθνική στρατηγική άμυνας του Τραμπ.

Ο διορισμός του θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης