ΗΠΑ: Ο «Mr. Fix-It» Πάτρικ Σάναχαν αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας

ΗΠΑ: Ο «Mr. Fix-It» Πάτρικ Σάναχαν αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας

Με μηδενική στρατιωτική εμπειρία ο πρώην διευθυντής της «Boeing» αναλαμβάνει το πόστο του «τρελού σκύλου» Τζιμ Μάτις που παραιτήθηκε από επικεφαλής του Πενταγώνου

pass
Λατρεύει, την κηπουρική, τη ταιλανδέζικη κουζίνα και τον Τομ Κρουζ και δεν έχει στρατιωτική εμπειρία.

Αν και βρίσκεται μόλις ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση Τραμπ, ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ο πρώην διευθυντής της Boeing, Πάτρικ Σάναχαν, αναλαμβάνει τη θέση του επονομαζόμενου «τρελού σκύλου», Τζιμ Μάτις.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως ο Σάναχαν δεν έχει ακόμη αναπτύξει το δικό του όραμα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, πολλοί, ωστόσο, θεωρούν πως θα είναι το «φερέφωνο» του Τραμπ.

Ο 56χρονος Σάναχαν, διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, βρίσκεται στο στόχαστρο του αμερικανικού Τύπου τα τελευταία δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα είναι ο ο διάδοχος του Μάτις. Οι περισσότεροι ξαφνιάστηκαν, όπως και ο αμερικανικός Τύπος καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει στρατιωτική εμπειρία.

Η έδρα του είναι στο Σιάτλ ενώ η πρώην σύζυγος Κιμ και τα τρία τους παιδιά διαμένουν στην Βιρτζίνια. Μόλις δύο φορές το μήνα βρίσκει χρόνο για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Η δουλειά του Πάτρικ τον απορροφά σε μεγάλο βαθμός κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός Τύπος.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, το δόγμα του Σάναχαν περιορίζεται στις λέξεις «Κίνα, Κίνα Κίνα». Επιπλέον, θεωρεί ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι ετοιμοπόλεμος.

Για όσους τον γνωρίζουν καλά, ο Πάτρικ είναι άνθρωπος «απολιτίκ».Όταν ήταν στη Boeing, προωθούσε δωρεές σε υποψήφιους με το Ρεπουμπλικανικό αλλά και με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο 56χρονος μηχανικός με εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και επί 31 χρόνια στην εταιρεία «Boeing»,απέκτησε το ψευδώνυμο «Mr. Fix-It».

Κλείσιμο
Πάνω απ' όλα είναι ένας τεχνοκράτης προγραμματιστής ο οποίος τώρα καλείται να βάλει τη δική του πινελιά στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Τραμπ περί αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης