Ankara City Hospital: Ο Ερντογάν εγκαινίασε νοσοκομείο με έκταση όσο 100 γήπεδα ποδοσφαίρου

erd

Διαθέτει  3.810 κρεβάτια,  131 χειρουργεία και 904 πολυκλινικές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 30.000 ασθενείς και να παράσχει φροντίδες σε 8.000 έκτακτους ασθενείς την ημέρα

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως εγκαινίασε σήμερα στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αψηφώντας τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος του για τα πολυδάπανα και μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά έργα που έχουν σηματοδοτήσει τη 16χρονη διακυβέρνησή του.

Το Ankara City Hospital, το οποίο οικοδομήθηκε με κόστος περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, είναι εξοπλισμένο με 3.810 κρεβάτια και η έκτασή του ισοδυναμεί με περίπου 100 ποδοσφαιρικά γήπεδα. Διαθέτει 131 χειρουργεία και 904 πολυκλινικές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 30.000 ασθενείς και να παράσχει φροντίδες σε 8.000 έκτακτους ασθενείς την ημέρα, όταν θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Ο Ερντογάν απάντησε ότι όσοι αντιτίθενται σε τέτοια νοσοκομεία τάσσονται κατά όλων των μεγάλων έργων που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις του.«Καταφέρονται εναντίον των γεφυρών, των αυτοκινητόδρομων, των σηράγγων, των αεροδρομίων, των σιδηροδρομικών γραμμών ταχείας κυκλοφορίας, των νοσοκομείων και των σχολείων, όμως εκείνοι είναι που τα χρησιμοποιούν περισσότερο» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε στην τελετή των εγκαινίων.

«Όπως ακριβώς κάναμε στην αμυντική βιομηχανία, πρέπει να σώσουμε τη χώρα μας από την εξάρτηση από τους ξένους στους τομείς της ιατρικής και ιατρικής τεχνολογίας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώνει το Reuters, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων πολιτών στην Τουρκία, ωστόσο διατυπώνονται επικρίσεις λόγω του υπερβολικού κόστους τους.

Μεταξύ αυτών, το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, η κατασκευή του οποίου στοίχισε 12 δισεκατομμύρια δολάρια κι είναι προγραμματισμένο να ανοίξει πλήρως τον επόμενο μήνα.

Η Άγκυρα σχεδιάζει να ανοίξει 30 νοσοκομεία βάσει του μοντέλου σύμπραξης δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (PPP) και ο πρόεδρος της Τουρκίας επισημαίνει ότι τέτοιου είδους μεγάλα νοσοκομεία θα μπορούν να παράσχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντός του ίδιου συγκροτήματος.

Η εργολήπτρια εταιρεία κατασκευής νοσοκομείων CCN Holding εξασφάλισε δάνειο ύψους 890 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου, αναφέρει στον ιστότοπό της. Η κυβέρνηση θα το ενοικιάσει για ένα διάστημα 25 ετών.

Erdoğan: " ‘Herhalde buradan uzaya gideceğiz’ diyecekler!"

Επικρίσεις

Οι επικριτές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι το μέγεθος του νοσοκομείο θα καταστήσει δυσκολότερο τον έλεγχο για την εξάπλωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και οι αποστάσεις που θα καλείται να διανύσει ο ασθενής θα είναι επιζήμιες για τον ίδιο αλλά και την εργασία του ιατρικού προσωπικού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας (ΤΤΒ) έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, όπου εξηγούσε ενδελεχώς τις ανησυχίες του, εντούτοις δεν έχει προς το παρόν λάβει κάποια απάντηση.

«Έχει αποδειχθεί, σε έρευνες που διεξήχθησαν παγκοσμίως, ότι τα κεντρικά νοσοκομεία δεν είναι οικονομικά αποδοτικά κι επιδρούν αρνητικά στη δημόσια υγεία» είπε στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΤΒ Σινάν Αντίγιαμαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέγεθος και η τοποθεσία του Ankara City Hospital θα προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία περιμετρικά του νοσοκομείου, καθώς βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους και πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στη συνοικία Μπιλκέντ.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις προτιμούν, τώρα, να χτίζουν μικρά νοσοκομεία παρά ένα μεγάλο και το μοντέλο σύμπραξης δημοσίου-ιδιωτικού τομέα έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί, τονίζει ο Αντίγιαμαν, ενώ προσθέτει ότι είναι αδύνατο για την κυβέρνηση να αποκομίσει βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα έσοδα από τα νέα νοσοκομεία.

«Πρέπει να οργανώνεις, να τα σχεδιάζεις αυτά πολύ προσεκτικά, να εξετάζεις τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα για να βρεις τον κατάλληλο τρόπο. Αυτά δεν τα κάνεις όταν αναζητάς λαϊκιστικά, πολιτικά οφέλη. Η υγεία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΤΒ.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

!!!

Από την μια σου βγαζω το καπελο ,από την άλλη όμως αν δεν σταματησουν οι κουνελες με τις μαντηλες να γεννοβολουν όλα αχρηστα είναι και βαθια ανατολη θα μεινετε αλλα και ταυτόχρονα επικινδυνοι για την ανθρωποτητα .

Κεντρί

Ποιας Ευρώπης μωρέ; Είσαστε καλά εκεί στο ΠΘ;

kk

Απλα μπραβο! Η διαφορα μαλλον ειναι, οτι στην Ελλαδα ενα εργο - Νοσοκομειο (και οχι μονον) αρχιζει απο την 1η ημερα παραδοσης και η παρακμη του, γιατι δεν το επανδρωνουν, δεν το συντηρουν και το βανδαλιζουν με καθε ευκαιρια κ.λ.π. Ευτυχως υπαρχουν οι ηρωες γιατροι στην πλειοψηφια τους. που εργαζονται εως και 6 μερονυχτα (προσφατη απαληθευση - εμπειρια) επειδη το εκαστοτε σαδιστικο κρατος προτιμα αντ για γιατρους και νοσηλευτες με αξιοπρεπη μισθο, να προσλαμβανει κατα χιλιαδες ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ δηθεν υπαλληλους στους δημους κ.α.

Στέλιος-Αχιλλέας

Αυτά τα έργα θα μείνουν και για τις επόμενες γενιές αφού υπάρχει αύξηση του πληθυσμού τους.Αυτό που είπε ότι πρέπει να απεξαρτηθούν από τις ξένες χώρες και να κρατήσουν τη τεχνολογία στην χώρα τους έχει δίκιο, μακάρι να υπήρχε ένας πολιτικός του μεγέθου του Ερντογάν και να το έλεγαν και στην Ελλάδα το ίδιο. Επίσης ένα άλλο θέμα είνε ότι το νοσοκομείο είνε σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Απλώς υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με την έννοια ότι γίνεται λαϊκιστής.

Μπεεε

Πισω απο το κεφαλι του Siemens λεει? Καλα τον βλεπω σε λιγο μνημονιο!!!

ΑΠ

η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη

Έτσι......

......... ακριβώς!!!!!!!!!

Γιάννης

Παντού στην Ευρώπη έχει διαψευστεί η θεωρία ότι οι υποδομές είναι δείγμα ανάπτυξης γιατί κοστίζουν αλλά δεν προσφέρουν αντίστοιχα. Οπότε θα την πατήσουν όπως και οι δικοί μας μικροαστοί, που καμάρωναν για τις υποδομές μεγάλες και τρανές και μεγαλύτερες από το οικονομικό τους μπόι. Μέχρι την χρεωκοπία.

Βηξωυβ

Απο πότε η Άγκυρα είναι στην Ευρώπη;

@Βηξωυβ

Έλα τώρα και συ γκρινιάρη, διπλα είναι... ακομα, μαντήλες με την σέσουλα στας βρυξελλας, μαντήλες και στας αγκουρας! κουλτούρα; ίδια

ΓΚΙΑΟΥΡ ΤΣΟΓΛΑΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝ

Α ΡΕ ΜΑΝΑ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Κ Ο ΓΕΙΤΩΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΑΡΑΩΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ 100% ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ Κ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500% ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Συγχαρητηρια !

πανε μπροστα !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdo2

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στις 22 Οκτωβρίου - Έμπρακτα υποστηρίζονται από τη Μόσχα οι Κούρδοι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία

boris_macron_main

Άνγκελα Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο τελικό στάδιο -  Εμανουέλ Μακρόν: H συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη - «Μια προσωρινή τεχνική συμφωνία για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη στις Βρυξέλλες» τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές - Η συμφωνία δεν θα είναι έτοιμη, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, απόψε

12
trump_main

Νέο «παραλήρημα» από τον Αμερικανό πρόεδρο για τους... άλλοτε συμμάχους των ΗΠΑ, Κούρδους - Νωρίτερα έλεγε ότι δεν είναι... άγγελοι - Επέμεινε ότι η τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία δεν έχει την έγκρισή του - Απείλησε πάλι... γενικά κι αόριστα με κυρώσεις την Άγκυρα, η οποία ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για... αντίποινα!

22
trump_mk

Πριν από λίγα 24ωρα η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας για την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία  - Τρεις Τούρκοι υπουργοί -της Ενέργειας, της Άμυνας και των Εσωτερικών- τα πρώτα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις 

068_AA_16102019_1035090

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο, επιμένει στο γαλλικό «όχι» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Τίρανα και Σκόπια - «Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο» απαντά στον Σκοπιανό πρόεδρο, ο οποίος «υπενθυμίζει» ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις συνδέονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών

10
kate_william_main

Στο βόρειο Πακιστάν, στα απομονωμένα βουνά Χίντου Κους, βρέθηκαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον - Το λαμπερό ζευγάρι συναντήθηκε με μέλη της φυλής Καλάς, η οποία υποστηρίζει πως τα μέλη της είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Φόρεσαν παραδοσιακές στολές και παρακολούθησαν τοπικούς χορούς

9
zaev_han

Μετά το «όχι» των Γάλλων  σε Τίρανα και Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες των κρατών – μελών να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων - «Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική»