Κομισιόν: Ο κίνδυνος Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί

Κομισιόν: Ο κίνδυνος Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί ο φόβος του ότι «μπορεί να φύγουν ακόμη κι αν δεν το θέλουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

komi12
Σειρά του Τζέρεμι Κόρμπιν να έχει επαφές σήμερα στις Βρυξέλλες με τον διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες χαρακτήρισε «χρήσιμες και ενημερωτικές», ενώ δήλωσε έτοιμος να συναντήσει και πάλι τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Παράλληλα ο Κόρμπιν χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» τον κίνδυνο η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία και είπε πως οι προτάσεις του για μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ είναι αξιόπιστες.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί αυτό τον μήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, αν η Βρετανία θα αποχωρήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία, ο Τίμερμανς είπε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί ο φόβος του ότι «μπορεί να φύγουν ακόμη κι αν δεν το θέλουν».

«Ο κίνδυνος να φύγουν χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί», πρόσθεσε.

Ο Τίμερμανς συνέκρινε τις προσπάθειες ορισμένων Βρετανών βουλευτών να εμποδίσουν την Τερέζα Μέι από το να βγάλει τη Βρετανία εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία με τον μύθο του Δανού βασιλιά της Αγγλίας Κνούτου ο οποίος διέταξε την παλίρροια να σταματήσει, χωρίς επιτυχία. Αν οι Βρετανοί δεν υποστηρίξουν μια εναλλακτική επιλογή, το Brexit είναι η προεπιλογή, είπε.

Κλείσιμο
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως η ΕΕ είναι πρόθυμη να δείξει ευελιξία στη διόρθωση της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Μέι τον Νοέμβριο προκειμένου να εγκριθεί, αλλά κάλεσε τους βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit να βάλουν τέλος στη «χίμαιρα» ότι θα αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο με την Ιρλανδία την ίδια ώρα που επιδιώκουν διαφορετικούς οικονομικούς κανόνες στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τόνισε πως οι Βρυξέλλες "δεν θα πετάξουν την Ιρλανδία από το λεωφορείο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης