Διαμαρτυρία BBC στον Λευκό Οίκο για επίθεση σε εικονολήπτη του

Διαμαρτυρία BBC στον Λευκό Οίκο για επίθεση σε εικονολήπτη του

Ο συνεργάτης του βρετανικού δικτύου δέχθηκε επίθεση από οπαδό του Τραμπ, σε προεκλογική συγκέντρωση του Αμερικανού προέδρου

usa_trump
Το BBC διαμαρτυρήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο μετά την επίθεση που δέχθηκε ένας από τους εικονολήπτες του βρετανικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση την επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας γύρω από την δημοσιογραφική κάλυψη της αμερικανικής προεδρίας.

Ο συνεργάτης του BBC Ρον Σκινς δέχθηκε επίθεση την Δευτέρα το βράδυ από έναν υποστηρικτή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελ Πάσο, ενώ ο Σκινς βρισκόταν στην ειδική ζώνη που τοποθετούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που ο εικονολήπτης δέχεται την επίθεση, ενώ στο βήμα βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος:

Trump supporter shoves BBC cameraman - BBC News


Ο εικονολήπτης δεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης ο οποίος φορούσε το κόκκινο καπέλο με το γνωστό σύνθημα της καμπάνιας Τραμπ «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά» (Make America Great Again), ενώ παράλληλα εκτόξευε ύβρις εναντίον μέσων ενημέρωσης καθώς άνδρες ασφάλειας τον απομάκρυναν από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του γραφείου του BBC στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πολ Ντάναχαρ με tweet του ζήτησε από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, «μια συνολική επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση».

«Η πρόσβαση στη ζώνη των μέσων ενημέρωσης ήταν ανεξέλεγκτη, κανένας αστυνομικός δεν παρενέβη πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την επίθεση», επισήμανε.

Αυτό ήταν «βίαιο και δυσάρεστο, αλλά δεν έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή» του εικονολήπτη, είπε ο Ντάναχαρ σε άλλη του ανάρτηση. «Ωστόσο, φοβάμαι ότι αυτό είναι ένα βήμα προς κάτι πιο σοβαρό εναντίον δημοσιογράφων εάν συνεχιστεί η συκοφαντία εναντίον των μέσων ενημέρωσης», προειδοποίησε.

Ένας ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον, ο Γκάρι Ο' Ντονοχιου, ο οποίος κάλυπτε την προεκλογική συγκέντρωση στο Ελ Πάσο, τόνισε ότι ο δράστης προσπάθησε να σπάσει την κάμερα «μετά αφότου ο πρόεδρος είχε φανατίσει το κοινό με επανειλημμένες αναφορές του σε υποτιθέμενα μεροληπτικά μέσα ενημέρωσης».

Μετά την επίθεση, ο Τραμπ διέκοψε την ομιλία του και ρώτησε τον δημοσιογράφο: «Είστε καλά; Όλα καλά;».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ καταδίκασε σήμερα την επίθεση, τονίζοντας ότι δεν είναι ποτέ αποδεκτό όταν δημοσιογράφοι και εικονολήπτες δέχονται επιθέσεις απλά και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου κάλεσε παράλληλα τον Αμερικανό πρόεδρο να «καταστήσει σαφές στους υποστηρικτές του ότι η βία εναντίον δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη».

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας επιτίθεται τακτικά σε μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγορεί ότι είναι «εχθροί του λαού» που διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις» (Fake News) για εκείνον και την κυβέρνησή του.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης