Τουρκία: Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της αγοράς των S-400 και των Patriot
Η τουρκική κυβέρνηση επιμένει ότι θα προβεί στην αγορά τόσο των ρωσικών, όσο και των αμερικανικών οπλικών συστημάτων
Η Τουρκία δεν βλέπει την οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και την ενδεχόμενη αγορά εκ μέρους της Άγκυρας των αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot. Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.
«Κατά την άποψη μας δεν υπάρχει καμία σχέση, συσχέτιση είτε όροι μεταξύ της αγοράς των S-400 και των Patriot» δήλωσε ο Καλίν.
Στις 18 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει στην Άγκυρα τα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot έναντι του ποσού των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στις 19 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτιρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι η πώληση των συστημάτων Patriot στην Τουρκία δεν θα επηρεάσει καθόλου την συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για την πώληση των S-400.
Τον Δεκέμβριο του 2017 ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ είχε δηλώσει ότι το κόστος της αγοράς από την Άγκυρα των συστημάτων S-400 φθάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.