Yeni Şafak: Η Τουρκία απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για ακύρωση της αγοράς των S-400

Yeni Şafak: Η Τουρκία απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για ακύρωση της αγοράς των S-400

«Η τελευταία προσφορά πυραύλων Patriot των Η.Π.Α. δεν περιείχε ούτε μια ρήτρα ανταλλαγής τεχνολογίας που ζητούσε η Άγκυρα ούτε έκπτωση στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει το δημοσίευμα της Yeni Şafak

s400
Η Άγκυρα απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ, η οποία απαιτεί από την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων S-400 με αντάλλαγμα την αγορά Patriot, αναφέρει καθώς δεν περιλαμβάνει έκπτωση στην αρχική τιμή ή μεταφορά τεχνολογίας, αναφέρει η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak.

«Η τελευταία προσφορά πυραύλων Patriot των Η.Π.Α. δεν περιείχε ούτε μια ρήτρα ανταλλαγής τεχνολογίας που ζητούσε η Άγκυρα ούτε έκπτωση στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει το δημοσίευμα της Yeni Şafak.

Μάλιστα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει θέσει ως όρο τόσο την έκπτωση στην τιμή, αλλά και την μεταφορά τεχνολογίας προκειμένου να εξετάσει την αμερικανική πρόταση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τις τουρκικές αρχές στην Άγκυρα, και ζήτησαν από την τουρκική κυβέρνηση να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών S-400, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τους Patriot.

Η Άγκυρα υπέγραψε σύμβαση με τη Μόσχα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017 για την αγορά των S-400 παρά τις αντιρρήσεις από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι ανησυχούν ότι το σύστημα θα μπορούσε να αποκαλύψει μυστικά δυτικών αεροσκαφών στην Μόσχα, ενώ δεν θα είναι σε θέσει να ενταχθεί στο αντιαεροπορικό σύστημα άμυνας του NATO.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο δια νόμου έχει προβλέψει την ακύρωση της παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία εφόσον προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης