Γερμανία: Πιο δημοφιλής από την Μέρκελ η νέα ηγέτιδα του CDU

Γερμανία: Πιο δημοφιλής από την Μέρκελ η νέα ηγέτιδα του CDU

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδαματίσει η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά

cdu2
Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η νέα ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) είναι πιο δημοφιλής από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία στήριξε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδαματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά. Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (40%) θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης