Ο Καναδάς συνέλαβε την οικονομική διευθύντρια της Huawei

Ο Καναδάς συνέλαβε την οικονομική διευθύντρια της Huawei

Η ακρόαση για την θέσπιση εγγύησης για την Meng, που συνελήφθη στο Βανκούβερ το Σάββατο, έχει οριστεί για την Παρασκευή, δήλωσαν Καναδοί αξιωματούχοι

meng
Ο Καναδάς συνέλαβε την οικονομική διευθύντρια της Huawei, Wanzhou Meng, μετά από αίτημα για την έκδοσή της, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ακρόαση για την θέσπιση εγγύησης για την Meng, που συνελήφθη στο Βανκούβερ το Σάββατο, έχει οριστεί για την Παρασκευή, δήλωσαν Καναδοί αξιωματούχοι. Δεν θα μπορούσαν να παρασχεθούν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η Meng κατέθεσε αίτημα απαγόρευσης δημοσίευσης, το οποίο εγκρίθηκε.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης στις εμπορικές συναλλαγές και την τεχνολογία μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνγκπινγκ συμφώνησαν σε μια προσωρινή εκεχειρία, ώστε να δοθεί στους διαπραγματευτές περισσότερος χρόνος να εργαστούν για μια συμφωνία.

Η σύλληψη είναι επίσης το τελευταίο σε μια σειρά χτυπημάτων για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, ο οποίος έχει αποτελέσει αντικείμενο σκληρότερου διεθνούς ελέγχου.

Αυτή την εβδομάδα προέκυψε ότι η BT σχεδιάζει να καταργήσει τον εξοπλισμό της Huawei από το βασικό της δίκτυο 4G και ότι ο φορέας τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποκλείσει επίσης την εταιρεία από την υποβολή προσφορών για συμβάσεις για την προμήθεια του βασικού δικτύου 5G.

Αυτό προκύπτει από παρόμοιες αποφάσεις στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για την παρεμπόδιση της χρήσης του εξοπλισμού της Huawei για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Κλείσιμο
Η Huawei δεν σχολίασε αμέσως. 

Στη ZTE, έναν ανταγωνιστικός προμηθευτή κινεζικών τηλεπικοινωνιακών συσκευών, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017 για παραβίαση κυρώσεων στο Ιράν και στη Βόρεια Κορέα και σχεδόν οδηγήθηκε στην καταστροφή φέτος, όταν οι αρχές των ΗΠΑ απαγόρευσαν την προμήθεια εξοπλισμού από αμερικανικές εταιρείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης