Μακελειό στο Σικάγο με τέσσερις νεκρούς από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο: Ερωτική αντιζηλία το κίνητρο του δράστη

Μακελειό στο Σικάγο με τέσσερις νεκρούς από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο: Ερωτική αντιζηλία το κίνητρο του δράστη

Ο δράστης και ένα από τα θύματα είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν, όμως η κοπέλα ματαίωσε το γάμο ένα μήνα πριν την τέλεσή του

6400172-6407707-image-a-11_1542666666745
Έντονο ερωτικό στοιχείο φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση των πυροβολισμών στο νοσοκομείο Μέρσι στο Σικάγο, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Ο 32χρονος δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από πηγές ως ο Χουάν Λόπεζ και η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Δρ Ταμάρα Ο' Νιλ, είναι δύο από τους νεκρούς. Ο αστυνομικός Σάμουελ Χιμένες, 28 ετών, σκοτώθηκε επίσης. Ο Χιμένεθ, ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, είχε μόλις τελειώσει τη δοκιμαστική περίοδο του ως αστυνομικός. Η δεύτερη γυναίκα που πυροβολήθηκε από τον Λόπεζ ήταν φαρμακευτικός τεχνικός στο νοσοκομείο Μέρσι και το όνομά της δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

6405330-6407707-image-a-42_1542676047449


Οι Ο Νιλ και λόπεζ είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν στις 27 Οκτωβρίου, αλλά η Ο' Νιλ ματαίωσε τον γάμο τον Σεπτέμβριο. Υπήρξε μια «λεκτική διαφωνία» μεταξύ της Ο' Νιλ και του Λόπεζ στο χώρο στάθμευσης, δήλωσε ο επιθεωρητής του αστυνομικού τμήματος του Σικάγου, Έντι Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα το βράδυ.

Ένα τρίτο πρόσωπο, που είπε ο Τζόνσον ήταν φίλος με «ένα από τα δύο άτομα», προσπάθησε στη συνέχεια να παρέμβει. «Εκείνη την στιγμή, το αρσενικό άτομο σήκωσε το πουκάμισό του και έδειξε ένα όπλο», πρόσθεσε ο Τζόνσον. Ο γνωστός έφυγε μέσα στο νοσοκομείο και η άμεση δράση έλαβε σύντομα μια κλήση για επίθεσης που έλαβε χώρα στο χώρο στάθμευσης. Μόλις δευτερόλεπτα αργότερα έγινε και μια δεύτερη κλήση. Είχαν πέσει πυροβολισμοί.

Κλείσιμο
Ο Τζέιμς Γκρέι είδε τους Λόπεζ και Ο' Νιλ να μιλάνε ο ένας στον άλλο στο πάρκινγκ όταν ξαφνικά ο Λόπεζ έβγαλε ένα όπλο. «Ο κύριος γύρισε και την πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος», είπε ο Γκρέι στο WLS . «Μόλις έπεσε στο έδαφος, γύρισε και πυροβόλησε ξανά τρεις φορές».

Αφού ο Λόπεζ πυροβόλησε ξανά την Ο' Νιλ, πυροβόλησε σε αστυνομικό αυτοκίνητο που άρχισε να κατευθύνεται προς αυτόν και στη συνέχεια εισήλθε στο νοσοκομείο.

«Οι αξιωματικοί τον παρακολούθησαν με ένα όπλο», είπε ο Τζόνσον. «Έριξε πολλές βολές για να μπορέσει να ξεφύγει από το αυτοκίνητο της ομάδας».

Στη συνέχεια σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Λόπεζ πυροβόλησε και σκότωσε την άλλη γυναίκα μέσα στο ασανσέρ του νοσοκομείου εν ψυχρώ. Εν τω μεταξύ είχε πυροβολήσει εναντίον του αστυνομικού που στη συνέχεια κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ έριξε και εναντίον ενός ακόμα αστυνομικού πετυχαίνοντάς τον στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του.


6406460-6407707-Chicago_police_officer_Samuel_Jimenez_28_pictured_was_also_kille-m-64_1542681779972
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης