Μάλτα: Σφίγει ο κλοιός για τους αυτουργούς της δολοφονίας της δημοσιογράφου των Panama Papers

dafni_gkalizia

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει αυτούς που θεωρεί ότι σχεδίασαν τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία – Η δολοφονία της έγινε πριν 13 μήνες και η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο» 

Τουλάχιστον τρία άτομα, Μαλτεζικής καταγωγγής, εκτιμάται ότι σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.

Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει μια ομάδα τουλάχιστον τριών ατόμων, που θεωρούνται εγκέφαλοι της δολοφονίας της δημοσιογράφου των Panama Papers. Οι έρευνες, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, βρίσκονταιο «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.

Πάντως, δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη για το χρόνο διάρκειας της έρευνας ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις.

Σκοτώθηκε από βόμβα τον Οκτώβριο του 2017

Η Γκαλιζία, έγραφε σε μπλογκ κατά της διαφθοράς και ο θάνατός της έγινε τον Οκτώβριο του 2017 με βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό της, κοντά στη Βαλέτα.


Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D4hNUh3WAAE8Lhi

Η εφημερίδα Yeni Safak, από την πλευρά της, γράφει ότι πρόσφατα είχαν εντείνει τις επαφές τους με ένα πρόσωπο το οποίο τελούσε υπό παρακολούθηση από την MIT στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία Κασόγκι