Μάλτα: Σφίγει ο κλοιός για τους αυτουργούς της δολοφονίας της δημοσιογράφου των Panama Papers

dafni_gkalizia

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει αυτούς που θεωρεί ότι σχεδίασαν τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία – Η δολοφονία της έγινε πριν 13 μήνες και η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο» 

Τουλάχιστον τρία άτομα, Μαλτεζικής καταγωγγής, εκτιμάται ότι σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.

Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει μια ομάδα τουλάχιστον τριών ατόμων, που θεωρούνται εγκέφαλοι της δολοφονίας της δημοσιογράφου των Panama Papers. Οι έρευνες, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, βρίσκονταιο «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.

Πάντως, δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη για το χρόνο διάρκειας της έρευνας ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις.

Σκοτώθηκε από βόμβα τον Οκτώβριο του 2017

Η Γκαλιζία, έγραφε σε μπλογκ κατά της διαφθοράς και ο θάνατός της έγινε τον Οκτώβριο του 2017 με βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό της, κοντά στη Βαλέτα.


Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nobelpeacepr

«Αυτό το βραβείο Νόμπελ δεν θα εξαφανίσει τις βιαιοπραγίες, ούτε τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών, των εγκύων γυναικών, των παιδιών, των βρεφών» σημείωσε η Νάντια Μουράντ σε δημοσιογράφους την παραμονή της τελετής απονομής

ta-paidia-oi-mikroi-prosfuges-sugklonistikes-eikones_w_hr

Το Σύμφωνο του ΟΗΕ αποτελείται από 34 σελίδες, είναι μη δεσμευτικό και είναι το πρώτο που καταρτίστηκε για τη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών - Από την ΕΕ έχουν εκφραστεί αρνητικά  η Αυστρία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία

32
salvini11

«Μείωσε τους φόρους στους εύπορους - Η Ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμά του» είπε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα που επανειλημμένως έχει συγκρουστεί με τον Μακρόν κατά το παρελθόν με επίκεντρο τη μεταναστευτική πολιτική

4