Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον «παγώνει» επενδυτικό πρότζεκτ 1 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία λόγω Κασόγκι

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον «παγώνει» επενδυτικό πρότζεκτ 1 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία λόγω Κασόγκι

Κανείς δυτικός επιχειρηματίας δεν θα μπορεί να συνεργάζεται πια με την κυβέρνηση της αραβικής χώρας, αν αποδειχθούν αληθινά όσα γράφονται, τόνισε ο Βρετανός μεγιστάνας

Richard-Branson
«Πάγο» σε ένα τεράστιο επενδυτικό πρότζεκτ ύψους 1 δισ. δολαρίων, το οποίο είχε συμφωνήσει με τη Σουδική Αραβία, έβαλε ο ιδρυτής του ομίλου της Virgin, Ρίτσαντ Μπράνσον, λόγω της υπόθεσης Κασόγκι.

Ο Βρετανός μεγιστάνας ανακοίνωσε εχθές την απόφασή του, την ώρα που Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούσαν να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του δημοσιογράφου της Washington Post και σκληρού επικριτή της σημερινής κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

«Αν αποδειχθούν σωστές οι πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη στην Τουρκία, αναφορικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, θα επηρεαστεί προφανώς η δυνατότητα οποιουδήποτε επιχειρηματία στη Δύση να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές της χώρας, και τους καλέσαμε να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι», είπε ο Μπράνσον στην χθεσινή του δήλωση.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Virgin Galactic και την Virgin Orbit την προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης ενημέρωσαν αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Άγκυρα έχει στη διάθεσή της αρχεία ήχου και βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, συνεργάτης της Washington Post, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας αυτόν τον μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης