Η Μέρκελ διαμηνύει στην αντιπολίτευση ότι δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Η Μέρκελ διαμηνύει στην αντιπολίτευση ότι δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε το σχετικό αίτημα των Ελεύθερων Δημοκρατών και της Αριστεράς – Νέα σύννεφα προκαλούν τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό 

20075887
Νέα «σύννεφα» υπάρχουν πάνω από τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία με την αντιπολίτευση να «σκάβει τον λάκκο» στη Μέρκελ, καλώντας τη να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και τον γερμανικό Τύπο να κάνει λόγο για πραξικόπημα σε βάρος της.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απαντώντας στο σχετικό αίτημα του επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κριστιάν Λίντνερ και του πρωτοκλασάτου στελέχους της Αριστεράς, Ντίτμαρ Μπαρτς.

Η Γερμανία διέρχεται από μία ακόμη κυβερνητική κρίση με την καγκελάριο να είναι στριμωγμένη στη... γωνία, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Αποδυναμωμένη η Μέρκελ

Το γεγονός ότι η Μέρκελ έχασε χθες τον άνθρωπο που εμπιστευόταν τυφλά στο κόμμα ύστερα από 13 χρόνια- τον επικεφαλής στην ΚΟ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης,Φόλκερ Κάουντερ -την αποδυναμώνει αισθητά σε βαθμό που πολλοί να διερωτώνται αν πρόκειται για την αρχή του τέλους της... Από εδώ και στο εξής η Μέρκελ θα πρέπει να συνεννοείται με τον βοηθό του Κάουντερ, τον Ραλφ Μπρινγκχάους.

Απανωτά «χαστούκια» δέχεται η Μέρκελ

Τους τελευταίους μήνες η Μέρκελ δέχτηκε απανωτά «χαστούκια».

Το καλοκαίρι αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια για την πολιτική της επιβίωση σε μία προσπάθεια να βρει μία κοινή γραμμή με τους Βαυαρούς εταίρους της στο προσφυγικό.

Κλείσιμο
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, βρέθηκε αντιμέτωπη με την υπόθεση Μάασεν.

Η Μέρκελ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα για το «mea culpa» που είπε στο γερμανικό λαό για την πολύκροτη υπόθεση του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Εξέφρασε τη λύπη της για τους εσφαλμένους χειρισμούς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χανς Γκέοργκ Μάασεν τον οποίο «ξήλωσε» για να τον αναβαθμίσει σε υφυπουργό.

Η Μέρκελ χρεώνεται επίσης και την αποτυχία του Φόλκερ Κάουντερ να επανεκλεγεί επικεφαλής της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και η Αριστερά κάλεσαν σήμερα την καγκελάριο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η στήριξη έρχεται από τον πρώην αντικαγκελάριό της, τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Σημάδι διάβρωσης της κυριαρχίας της»

«Η εκλογή του Ραλφ Μπρίνκχαους δείχνει την διάθεση ανανέωσης στο εσωτερικό της Κ.Ο.», δήλωσε ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών και συμβούλευσε την κυρία Μέρκελ να ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς η ήττα, όπως είπε, αποτελεί και «σημάδι διάβρωσης της κυριαρχίας» της.

Για κυβέρνηση «η οποία βυθίζεται στο χάος», έκανε λόγο ο συμπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς, Μπερντ Ρίξινγκερ και τόνισε ότι η κυρία Μέρκελ «αποδυναμώθηκε τρομερά». Τόνισε επίσης πως η εκλογή του Μπρίνκχάους είναι «ανταρσία» εναντίον της.

«Ανταρσία εναντίον της Καγκελαρίου» ήταν η σημερινή ψηφοφορία και για τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) αντιπρόεδρο της Βουλής Τόμας Όπερμαν.

Το μόνο πρωτοκλασάτο στέλεχος που την στήριξε πέραν του κόμματός της ήταν ο πρώην αρχηγός του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Με ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για το λυκόφως της Καγκελαρίου», την οποία, όπως λέει, «χρειαζόμαστε ακόμη», καθώς οι καιροί διεθνώς είναι υπερβολικά επικίνδυνοι.

«Αυτή είναι η αρχή του τέλους του μεγάλου συνασπισμού. Η εξουσία της Καγκελαρίου μέσα στην ίδια της την ΚΟ καταστράφηκε και επισήμως», έγραψε στο Twitter το στέλεχος του FDP, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, ενώ από την πλευρά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) η συμπρόεδρος Αλίς Βαιντέλ δήλωσε: «Η καταψήφιση του Φόλκερ Κάουντερ είναι μήνυμα για το τέλος της εποχής Μέρκελ. Μπορείτε να το φανταστείτε, εμείς ανοίγουμε σαμπάνιες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης