Στους 151 οι νεκροί στο ναυάγιο στην Τανζανία

Στους 151 οι νεκροί στο ναυάγιο στην Τανζανία

Το φεριμπότ ναυάγησε χθες το απόγευμα μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία

tanzania
Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πορθμείου στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 151 σήμερα, τρίτη ημέρα της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TBC.

Το φεριμπότ ναυάγησε χθες το απόγευμα μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

«Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν και πάλι νωρίς σήμερα το πρωί», επεσήμανε ο TBC.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε χθες Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το φέρι ήταν υπερφορτωμένο σε σχέση με τις δυνατότητές του», δήλωσε ο Μαγκουφούλι, κάνοντας λόγο για «αμέλεια».

Αν και το φέρι είχε χωρητικότητα περίπου 100 επιβατών, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο πλοίο επέβαινε τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός ατόμων, όμως οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Κλείσιμο
«Διέταξα τη σύλληψη όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διαχείριση του πορθμείου. Οι συλλήψεις ξεκίνησαν», τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Μαγκουφούλι κήρυξε επίσης εθνικό πένθος τεσσάρων ημερών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη λίμνη Βικτόρια.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης