Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αντέχει να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία

erdogan2

 «Έχουμε ήδη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Ο πληθυσμός του Ιντλίμπ είναι ίδιος. Η χώρα μας δεν έχει την δύναμη ή τη χωρητικότητα να φιλοξενήσει άλλους τόσους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη σύνοδο με Πούτιν και Ροχανί

Την πρόθεση της Τουρκίας να μην δεχθεί πλέον άλλους μετανάστες από τη Συρία ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκειας της τριμερής συνόδου με τους προέδρους Ρωσίας και Ιράν, στην Τεχεράνη.

Ο Τούρκος πρόεδος, παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω μετανάστευση από την Συρία.

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα για να αποτρέψουμε ένα περαιτέρω κύμα μετανάστευσης από τη Συρία, οφείλουμε να πετύχουμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η Τουρκία έχει δώσει στέγη σε ήδη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Ο πληθυσμός του Ιντλίμπ είναι ίδιος. Η χώρα μας δεν έχει την δύναμη ή τη χωρητικότητα να φιλοξενήσει άλλα 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Δεν επιτεύχθηκε κατάπαυση πυρός

Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν εκτενώς για την κατάσταση στο Ιντλίμπ, εν μέσω ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας ότι μία επίθεση κυβερνητικών δυνάμεων θα προκαλέσει αιματοχυσία, σφαγή αμάχων και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν πρότεινε κατάπαυση πυρός, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε στη σύνοδο.

«Οποιαδήποτε επίθεση στο Ιντλίμπ θα οδηγήσει σε καταστροφή, σφαγή και μία τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μετατραπεί το Ιντλίμπ σε λουτρό αίματος. Εάν μπορούσαμε να ανακοινώσουμε μία κατάπαυση πυρός εδώ σήμερα, πιστεύω θα ήταν το πιο σημαντικό βήμα αυτής της συνόδου», σημείωσε ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα αντιτίθεται σε κάτι τέτοιο και ο Ροχανί πως η συριακή κυβέρνηση πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της συριακής επικράτειας και πως η μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας» στην Ιντλίμπ είναι αναπόφευκτη.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να αναζητήσουν από κοινού, «σε πνεύμα συνεργασίας», τρόπους για τη διευθέτηση της κατάστασης στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το κείμενο κοινής δήλωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται πως τα τρία μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν στη Συρία ασφαλείς συνθήκες για να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι, ενώ προστίθεται ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών των τριών ηγετών για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Οι τρεις πρόεδροι «απέρριψαν οποιαδήποτε απόπειρα να δημιουργηθούν τετελεσμένα επί του πεδίου με πρόσχημα τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και εξέφρασαν την αποφασιστικόττηά τους να αντιταχθούν σε αποσχιστικά σχέδια που έχουν στόχο να υπονομευθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ακόμη πως τα τρία μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν στη Συρία ασφαλείς συνθήκες για να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι, ενώ προστίθεται ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών των τριών ηγετών για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

καλυνηχτάκιδες μια ζωή θα είσαστε.....

Από τα σχόλια μπορείς να καταλάβεις τη βαθιά στοχαστική ανάλυση των χρυσαυγιτών.....βέβαια με 3 νευρώνες όλους και όλους στον εγκέφαλος σας αντί για 100δις που έχει ο άνθρωπος που να καταλάβετε ότι αυτοί τους δημιούργησαν τους πρόσφυγες μέσω της δημιουργίας και στήριξης στον ISIS για να ανατρέψουν τον Ασαντ και να σταματήσουν τη γένεση του κουρδικού κράτος....ας τα λουστεί τώρα ο πορδογκάν ....

itio

Ε, και που ειναι το προβλημα? στειλτους στην Ελλαδα, στη νομπελιστρια Λεσβο,

H ωραία λέσβος

Μόλις κερδίσατε ένα κιλό αμελέτητα για τι εξοχη ιδέα σας,περάστε από την ταβέρνα μας να τα παράλαβε ψημένα η άψητα

Αγύριγο κεφάλι

στείλτους μας εμάς, έχουμε λίγο χώρο στη κρήτη και λίγο στη στερεά ελλάδα. και μην ακουσω αηδίες απο τους γνωστούς δεξιούς.

Μέχρι κι ο Ερντογάν !

Μέχρι κι ο Ερντογάν δυσανασχέτησε ! Μόνο η Ανατολικογερμανίδα κι ο Σόρος θέλουν να γεμίσουν Μουσουλμάνους την Ευρωπαικη Ένωση ακόμη κι αν αυτό προκαλεί οικονομικά , κοινωνικά και άλλα αδιέξοδα στις χώρες μέλη ! Γιατί άραγε , αυτοί οι δυο επιμένουν σ’ αυτή την αδιανόητη πολιτική ; Αφού κι ένα νήπιο καταλαβαίνει , ότι όσα εκατομμύρια Ασιάτες και Αφρικανούς κι αν φέρεις στην Ευρώπη , ούτε οι πόλεμοι , ούτε τα προβλήματα αυτών των χωρών , σταματούν μ’ αυτό τον τρόπο ! Άρα , γιατι το παίζουν φιλεύσπλαχνοι , αυτοί οι δυο ιέρακες ; Έχει κανείς , μια πειστική θεωρία ;;

Άντε για .... Γιατί άραγε ...?αναρρωτηθειτε !!

Κάποιο καλό σκοπό έχουν .... Παγκόσμια σκλαβιά, παγκόσμια ημέρα, παγκόσμια ώρα... Παγκοσμιοποίηση ... Σκάσε σκλάβε και κολύμπα μην μιλάς μην σκέφτεσαι γίνε ζόμπι ... Δεν χρειάζεται να δουλεύει το μυαλό σου μόνο να εξυπηρετείται το σύστημα... Παρακολούθηση από παντού... Από τα κινητά τίς τηλεορασεις το ίντερνετ.... Τους δορυφόρους.... Ασύρματο σήματα και κεραίες παντού για να αλλοιώνεται το λιγοστό μυαλουδακι που έχετε μέσα στο κεφάλι..... Πού υπολειτουργεί κατά την θέληση τους... Και πρέπει να είναι ελεγχόμενο κι όχι να επαναστατεί και να αντίκειται... Να αντιστέκεται... Όλα όπως τα θέλουν αυτοί... Πάρτε και τα φάρμακα που δήθεν θα σας βοηθήσουν... Να πάτε μια ώρα αρχιτερα και φάτε και το ψεκασμα σας κάθε βδομάδα για να μην ξεφεύγουμε .... Έτσι. .. κι όλοι είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι... Μέσα σε αυτή την ουτοπία.... Μην σκέφτεστε απλά διαβάστε αλλά η επεξεργασία είναι περιττή απ'το μυαλουδακι σας για αυτό κι εμείς σας προσέχουμε ... Να μην παρεκτραπεστε.. αγαπητοί μας σκλάβοι καταναλωτές κορόιδα της τράπουλας... Και τις Τράπεζας....

Λογοδιάρροια

Και όμως είσουν εσύ που ζήτησες προ 6ετίας από τον Ομπάμα υποστήριξη σε εξοπλισμό και χρήμα για να ρίξεις τον πολιτικό σου εχθρό Σύρο πρόεδρο Άσαντ σε 6 μήνες όπως διαλαλούσες ! Τους Αμερικάνους βόλευε ότι θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα ο μεγαλόστομος Μεμέτης που στο τέλος έκανε μια τρύπα στο νερό ! Το αποτέλεσμα είναι ότι έχεις στο έδαφος 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και φοβάσαι ότι θα γεμίσεις με άλλους τόσους, δηλαδή με άλλους 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες !!!

...

Δεν πειραζει τα παραπανισια θα στηλει σεμας. Ζητω ασαδ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

niagara_frozen

Το τσουχτερό κρύο στις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ προσφέρει απολαυστικές εικόνες στους επισκέπτες -  Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται και στην Ευρώπη  - Κλειστός για σήμερα ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης    

gvygew

Φόβοι για τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή που μόλις είχε υπογράψει συμβόλαιο ρεκόρ  ύψους 17 εκατ. ευρώ με την Κάρντιφ - Το μικρό αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ όταν βρισκόταν σε απόσταση 20 χλμ από το νησί Γκέρνζι