Γερμανία: Κατά 1,5% αυξάνονται φέτος οι μισθοί έπειτα από εννέα χρόνια ανάπτυξης

misthos1

Αν και η αύξηση αυτή είναι -μεσοσταθμικά- η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ΕΕ, τα συνδικάτα διαμαρτύρονται - Κατά μέσο όρο οι μισθοί των Γερμανών είχαν αυξηθεί κατά 0,9% και το 2017

Οι πραγματικοί μισθοί θα αυξηθούν κατά 1,5% φέτος στη Γερμανία, δηλαδή πολύ ταχύτερα απ' ό,τι στη Γαλλία και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η άνοδος των πραγματικών μισθών στη Γερμανία αναμένεται να επιταχυνθεί φέτος, αφού έφθασε το 0,9% το 2017, και θα ξεπεράσει κατά σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα την άνοδο που αναμένεται στη Γαλλία, μόλις 0,6%, έναντι 1,0% για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI), που συνδέεται με το ίδρυμα Χανς Μπέκλερ.

«Με δεδομένα τη σταθερή ανάπτυξη και μια σχετικά χαμηλή ανεργία, η αύξηση των πραγματικών μισθών (στη Γερμανία) μοιάζει εντούτοις μικρή», σχολιάζει το ίδρυμα Μπέκλερ που πρόσκειται στα συνδικάτα.

Οι Γερμανοί μισθωτοί βρίσκονται σε θέση ισχύος για να απαιτήσουν αισθητές αυξήσεις στις αποδοχές τους σε μια χώρα που γνωρίζει τον ένατο διαδοχικό χρόνο ανάπτυξης.

Έτσι το συνδικάτο IG Metall απέσπασε τον Φεβρουάριο μισθολογική αύξηση 4,3%, την οποία έλαβαν 3,9 εκατομμύρια μισθωτοί στον κλάδο της μεταλλουργίας, που περιλαμβάνει τις μεγάλες εταιρείες Daimler, Siemens, Bosch και πολλές μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τον ακαθάριστο μισθό, αύξηση κατά 3,1% αναμένεται από το ινστιτούτο στη Γερμανία το 2018, έναντι +2,3% στη Γαλλία.

Σε άλλες χώρες, οι πραγματικοί μισθοί δεν θα ακολουθήσουν φέτος τον ρυθμό της συγκυρίας και του πληθωρισμού. Έτσι μείωση κατά 0,3% προβλέπεται στην Ισπανία, έναντι ανόδου κατά 0,3% στην Ελλάδα και κατά 0,4% στη Βρετανία. Η Ιταλία αναμένεται να τα πάει λίγο καλύτερα (+0,9%), την ώρα που η Ευρώπη εκφράζει ανησυχίες για τη μελλοντική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της νέας αντισυστημικής ιταλικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μάγκες.

Ολη η ευρώπη δουλεύει για αυτούς.

χαχα

Μα τι λέτε εννέα χρόνια δίχως δανεικά το παράκανε πια το τέταρτο Ράιχ. Να τους στείλουμε τον Αδώνιδα να τους εξηγήσει τον Καπιταλισμό.

Λαλάκης

Στείλαμε τον Μπαρουφάκη και....’κονομήσαμε!

Δυνάστες της Ευρώπης.

Μετά από 9 χρόνια ανάπτυξης ε? Στην πλάτη ποιων αραγε? Αυτήν την Ευρώπη δεν θέλαμε να χάσουμε με οποιοδήποτε κόστος. Ρε τι τζερεμέδες είμαστε...

Που είσαι ρε Λαλακη εισαγόμενε, πολύ μπροστά για την εποχή σου

άξιοι αφού όλοι οι μαλακ... για χρόνια αγοράζουμε γερμανικά και κινέζικα προιόντα (πάντα των άκρων εμείς οι Έλληνες) .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα