Γάμος για Γκίνες: Ζευγάρι είναι παντρεμένο 81 χρόνια και αποκαλύπτει πώς... άντεξε

Γάμος για Γκίνες: Ζευγάρι είναι παντρεμένο 81 χρόνια και αποκαλύπτει πώς... άντεξε

Ο Μασάο Ματσουμότο, 108 ετών και η σύζυγός του, Μιγιάκο, 100 ετών, μπήκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι παντρεμένοι από τον Οκτώβριο του 1937

olde
Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τους άπειρους αιωνόβιούς της και τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει και το πιο μακροχρόνια παντρεμένο ζευγάρι, που είναι εις σάρκαν μίαν 81 χρόνια!

Ο Μασάο Ματσουμότο, 108 ετών και η σύζυγός του, Μιγιάκο, 100 ετών, μπήκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι παντρεμένοι από τον Οκτώβριο του 1937.

«Είμαι τόσο ευγνώμων. Και αυτό χάρη... στην υπομονή μου», λέει γελώντας η Μιγιάκο, αποκαλύπτοντας το μυστικό της μακροβιότητας του γάμου τους. Παράλληλα, ποζάρει με τον Μασάο και άλλα μέλη της οικογένειάς τους μπροστά από το κάδρο με το βραβείο στον οίκο ευγηρίας, όπου διαμένουν.

«Είμαι τόσο ευγνώμων, που συγκινούμαι», δήλωσε η γλυκιά ηλικιωμένη στο Reuters.



Οι Ματσουμότο απέκτησαν μία μεγάλη οικογένεια, ενώ πριν από έναν μήνα γεννήθηκε το 25ος δισέγγονό τους.

«Γράφουν το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής τους. Ήταν μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο. Θα τους άρεσε να συνεχίσουν να ζουν μία ειρηνική ζωή», δήλωσε η κόρη τους, Χιρόμι.

Πάντως, το ρεκόρ για το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι όλων των εποχών- με βάση το άθροισμα ηλικίας- είναι 210 χρόνια, 1 μήνας και 34 ημέρες και το κατείχαν οι Νορβηγοί Καρλ και Γκούρντρεν Ντόλβεν, η οποία πέθανε το 2004.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης