Ο ΟΗΕ καλεί Πούτιν και Ερντογάν να αποτρέψουν νέα αιματοχυσία στη Συρία

Ο ΟΗΕ καλεί Πούτιν και Ερντογάν να αποτρέψουν νέα αιματοχυσία στη Συρία

«Κλειδί» για την αποφυγή νέας τραγωδίας οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Σταφάν ντε Μιστούρα

syria_idlib
H Συρία μπορεί να αποφύγει μια αιματοχυσία αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομιλήσουν επειγόντως για την επίλυση της κατάστασης στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών τόνισε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αποτελούν το κλειδί για την αποφυγή μιας επίθεσης στην περιοχή, αλλά οι έξι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, σήμερα δείχνουν ότι οι συνομιλίες δεν προχωρούν καλά.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συριακή κυβέρνηση ίσως περιμένει έως τις 10 Σεπτεμβρίου πριν εξαπολύσει μια επίθεση, μετατρέποντας σε «κρίσιμης σημασίας» τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής στην Τεχεράνη.

Ο Μιστούρα κάλεσε τους Πούτιν και Ερντογάν να συνομιλήσουν μέχρι τότε τηλεφωνικά, καθώς, όπως είπε, «ο χρόνος έχει καθοριστική σημασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης