Ανασχηματισμός προ των πυλών στη Γαλλία

France

Η παραίτηση του υπ' αριθμόν 3 υπουργού της κυβέρνηση της Μακρόν,Νικολά Ιλό,φέρνει τα πάνω-κάτω στο Ελιζέ

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στη Γαλλία η παραίτηση του Νικολά Ιλό, του υπ' αριθμόν 3 της κυβέρνησης Μακρόν στο τιμόνι του υπουργείου Οικολογίας.
Επιστρέφοντας από το εξωτερικό, ο Γάλλος πρόεδρος,Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει ανασχηματισμό -κι όχι μόνο τον διάδοχο του Γάλλου ακτιβιστή οικολόγου.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν χρειάζεται επειγόντως νέο αίμα για να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

«Γιατί ο Ιλό έχει δίκιο», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» που δικαιολογεί απολύτως την παραίτηση του Ιλό από την κυβέρνηση σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ακουγόταν η ...φωνή του. Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση δείχνει ότι, πάνω από οκτώ στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι η αποχώρηση του Νικολά Ιλό από το υπουργείο Οικολογίας είναι προς όφελός του, δεν είναι όμως καλή για τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

enrico_m

«Σύντομα θα σε τιμωρήσουμε, γνωρίζουμε τα πάντα για εσένα, το να σε τιμωρήσουμε είναι καθήκον», διαμηνύει το κείμενο, που ο δημοσιογράφος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram