ΗΠΑ: Οι αρχές κλήτευσαν τον Κόεν να καταθέσει για το Ίδρυμα Τραμπ

ΗΠΑ: Οι αρχές κλήτευσαν τον Κόεν να καταθέσει για το Ίδρυμα Τραμπ

Εκπρόσωπος των φορολογικών αρχών, είπε ότι η υπηρεσία θα συνεργαστεί με την γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και την εισαγγελία του Μανχάταν

832702
Οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κλήτευσαν δικαστικά τον Μάικλ Κόεν, τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν γύρω από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Η κλήτευση αυτή στάλθηκε από τη φορολογική υπηρεσία της Πολιτείας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, μετά τη δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του Κόεν, ο Λάνι Ντέιβις, ότι ο πελάτης του έχει πληροφορίες σχετικές με το Ίδρυμα Τραμπ, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζέιμς Γκαζάλι, ένας εκπρόσωπος των φορολογικών αρχών, είπε ότι η υπηρεσία θα συνεργαστεί με την γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και την εισαγγελία του Μανχάταν.

Η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας Μπάρμπαρα Άντεργουντ είχε ασκήσει αγωγή στον πρόεδρο Τραμπ, τρία από τα παιδιά του και το ίδρυμα αυτόν τον περασμένο Ιούνιο, με το σκεπτικό ότι παρανόμως χρησιμοποίησαν την μη κερδοσκοπική οργάνωση ως προσωπικό τους "καρνέ επιταγών" για το δικός τους όφελος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

"Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για πιθανές ή εν εξελίξει έρευνες" είπε η Έιμι Σπίταλνικ, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης