Οι Γερμανοί δουλεύουν έξι ώρες λιγότερες την εβδομάδα από τους «τεμπέληδες» Έλληνες!

ergasia

Λιγότερες από 35 ώρες την εβδομάδα βρίσκονται στην εργασία τους οι Γερμανοί, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στις 36,4 ώρες - Οι Έλληνες δουλεύουν κατά μέσο όρο 40,7 ώρες την εβδομάδα

Οι Γερμανοί περνούν λιγότερο χρόνο στη δουλειά τους σε σχέση με τους περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους τους, όπως ανέφερε σήμερα ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης RND, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με την απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση που είχε καταθέσει το κόμμα Die Linke, ο μέσος όρος των ωρών εργασίας ανά εβδομάδα στη Γερμανία το 2017 ήταν 34,9 ώρες βάσει των επίσημων στοιχείων.

Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί εργάστηκαν λιγότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 36,4 ωρών καθώς και σε σχέση με πολλούς Νοτιοευρωπαίους γείτονές τους, που κάποιες φορές χαρακτηρίζονται τεμπέληδες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ολλανδία (31,8 ώρες) και η Δανία (33,8 ώρες) είναι οι μοναδικές δύο άλλες χώρες της ΕΕ με λιγότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα συγκριτικά με τη Γερμανία.

Αντίθετα, οι Πολωνοί (39,4 ώρες), οι Βούλγαροι (40 ώρες) και οι Έλληνες (40,7 ώρες) περνούν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερο χρόνο στη δουλειά τους κάθε εβδομάδα. Τα ευρήματα προσέρχονται από ανάλυση των στοιχείων της Eurostat που πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο Xinhua, ο Μαρκ Φάλακ από το Ινστιτούτο Οικονομικών της Εργασίας (Institute of Labor Economics-IZA) στη Βόννη εξήγησε ότι η παρατηρούμενη μείωση στον μέσο όρο των ωρών εργασίας στη Γερμανία αντανακλά εν μέρει το αυξανόμενο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των γυναικών, που είναι πιθανότερο να εργαστούν με μερική απασχόληση.

«Η Γερμανία μετατοπίζεται –πολύ αργότερα απ’ ό,τι οι σκανδιναβικές χώρες ή η Ολλανδία– από τα νοικοκυριά με έναν μισθό σε έναν πιο ισότιμο διαχωρισμό της εργασίας, αλλά και πάλι είναι μάλλον απίθανο και οι δύο σύντροφοι να έχουν πλήρη απασχόληση», δήλωσε ο Φάλακ.

Αν και οι Γερμανοί εργαζόμενοι στατιστικά απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων –εκτός από δύο- ευρωπαϊκών χωρών, το υπουργείο Εργασίας τόνισε ότι η παραγωγικότητά τους παραμένει 27 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου, η βουλευτής του Die Linke Τζέσικα Τάτι δήλωσε στο RND ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν πως οι λιγότερες ώρες καθιστούν πιο παραγωγική την εργασία. Υποστήριξε ότι οι περισσότερες ώρες «αυξάνουν τον κίνδυνο λαθών και ατυχημάτων και επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την υγεία των εργαζομένων». «Αυτό δεν είναι ούτε προς το συμφέρον των εργαζομένων, ούτε μπορεί να θεωρηθεί λογικό από την πλευρά των εργοδοτών», δήλωσε η Τάτι.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (58)

...

Και τι να το κάνεις που και πάλι είναι πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί.Το πόσες ώρες δουλεύεις από μόνο του είναι το θέμα;Ας ξυπνήσουμε επιτέλους κάποτε.

Μοντεχρήστος

Κοιτώντας τα σχόλια, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Οι κατσαπλιάδες που λυμαίνονται το κράτος (μέσω φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και φοροαποφυγής) βρίζουν το Δημόσιο όντας εκτός θέματος, και μην μπορώντας να καταλάβουν ότι (παγκοσμίως) ο ρόλος του Δημοσίου δεν είναι να παράγει αλλά να ρυθμίζει. Άλλες δύο παράμετροι: α. Η Ελλάδα έχει τεράστιο ποσοστό ελ. επαγγελματιών, η πλειονότητα των οποίων έχουν μικρομεσαίες, ατομικές επιχειρήσεις και κάθονται στο μαγαζί τους από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να παράγουν αναγκαστικά πλούτο αλλά ανεβάζουν το μ.ο. των εργατοωρών και β. η αποδοτικότητα βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα: αυτό που παράγει ένας Γερμανός σε 2 ώρες, παίρνει στον Έλληνα 4 ώρες.

Εντυωσιασμένος από τα σχόλια

Διαβάζοντας τα σχόλια διαπιστώνω, ότι ο μέσος Έλληνας έχει γνώση της παραγωγικότητας ή μη των σύμπατριωτών του, και εύκολα παραδέχεται ότι όλοι οι άλλοι είναι λιγότερο εργατικοί π. χ. από τους γερμανούς. Διάθεση αυτοκριτικής δε βλέπω και πως ο καθένας από μας μπορεί να γίνει πιο παραγωγικό, έστω δουλεύοντας λιγότερες ώρες.

dora

Εγώ σαν ελληνίδα θα σας πω την αλήθεια. Πρώτα για τους ελληνες κ μετά για τους Γερμανούς. Οι ελληνες δε θέλουν να δουλεύουν πάντα για την πλειοψηφία μιλάω. Αρρωσταίνουν κ μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να πάνε για δουλειά. Βάζω κ τον εαυτό μου μέσα. Δουλεύουν μόνο όταν δεν χουν επιλογή. Οι Γερμανοί δουλεύουν ευχαρίστως γιατί οι συνθήκες εργασιας τους είναι νορμαλ, όχι πάνω από οχτώ ώρες και αμά υπερβούν οκτάωρο πληρώνονται υπερωρίες, βραδυνα κτλ. Έχουν ανεξαιρέτως όλοι ασφάλιση και η δουλειά τους είναι απαιτητική που προϋποθέτει υπευθυνότητα αλλα όχι εξοντωτική. Όλα αυτά στον ιδιωτικό τομέα. Με εξέλιξη ευκαιρίες σου πληρώνουν εκπαίδευση να μάθεις κάτι καινούργιο και να δουλέψεις σε άλλο αντικείμενο κτλ. Με λίγα λόγια από σένα τον ίδιο εξαρτάται το μέλλον σου. Πιστεύω κάτω από άλλες συνθήκες ούτε αυτοί θα ήταν κορόιδα δε συμβιβάζονται μάλιστα με δέκα ευρώ την ώρα μόνο όσοι ειναι νέοι μετανάστες κ δεν μιλάνε καλα γερμανικά μόνο αυτοί πάνε για χιλιάρικο το μήνα καθαρά. Όχι τεμπέληδες στην πλειοψηφία τους δεν είναι δεν είναι γιατι δεν τους παίρνει να είναι απ τα 18 φεύγουν θέλουν ανεξαρτησία κ υπάρχει τόση δουλεια που δεν κάθονται να σκάσουν άμα δεν κάτσει κάπου θα πάνε σε άλλη ετσι έχουν τα πραγματα. Συμπέρασμα ελληνες τεμπέληδες Γερμανοί εργατικοί

Rom

Και 70 ώρες την βδομάδα να δουλεύουμε, πάλι πίσω τους θα 'μαστε. Γιατί; Διότι... το 40% του ελλην. πληθυσμού είναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (άρα δεν δουλεύουν) - αποδεδειγμένο από έρευνες, είμαστε η πιο γηραιή χώρα με κυρίως ηλικιωμένους πολίτες... το 20% είναι γυναίκες-οικιακά, μωρά και παιδιά (άρα δεν δουλεύουν)... το 20% είναι δημόσιοι υπάλληλοι (άρα ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και υπερ-πληρώνονται για το καθισιό τους)... και ένα 20% είναι ιδωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (που ξεσκίζονται) ΠΑΛΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΡΑ-ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ για να επιβιώσει το ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ κράτος!... Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Εάν δεν γίνουν σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι οι δημόσιοι (δίχως μονιμότητα και συχνή αξιολόγηση) και δεν ηλεκτρονικοποιηθεί ο δημόσιος τομέας (ΑΡΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ οι δημόσιοι υπάλληλοι) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δει προκοπή το κράτος αυτό. Και φυσικά πρέπει να ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ σε σχέση με τους ηλικιωμένους συνταξιούχους! Δεν γίνεται να 'χεις ΟΛΙΓΟΥΣ εργαζόμενους να πληρώνους τους ΠΑΜΠΟΛΟΥΣ ηλικιωμένους συνταξιούχους! Δεν βγαίνει η εξίσωση, πώς να το κάνουμε;!

Sreko

Απο οτι φαινεται και αλλα 300 χρονια να περασουν δε θα καταλαβουμε γιατι ο περιουσιος λαος πτωχευσε πνευματικα και υλικα. Κατι τυποι σαν εσενα καθως και πολλους ακομη σε αυτο το ημιαθλιο thread που δεν ανοιξαν τα ματια τους μετα το σαπιο λυκειο (γιατι δε φαινεται απο τα γραφομενα να εχεις καποιο ανωτερο μορφωτικο επιπεδο ή ακομα περισσοτερο στοιχειωδη κοινωνικη μορφωση) να μαθουν πως λειτουργει ο συγχρονος κοσμος, πως η τεχνολογια, η ποιοτητα και η κουλτουρα σε κανει παραγωγικο. Δεν εχει σημασια σε ποιο τομεα της οικονομιας εργαζεσαι ουτε ποσο ιδρωνεις. Σημασια εχει αν παραγεις προστιθεμενη αξια. Και σε ενα κοσμο γεματο ανοητους η ελλειψη τυποποιησης που εξασφαλιζει ενα αποδεκτο επιπεδο ποιοτητας και δεν επιτρεπει στους ανοητους να λειτουργουν ως εξυπνακηδες πατενταδοροι, ομοιοι με τα αφεντικα τους, σωτηρια δεν υπαρχει. Συνεχιζουμε να ειμαστε κοινωνια των αχαμνων αντι της κιινωνιας των πολιτων. Ζητω το facebook και οι εξυπνακηδες ξερολες. Καληνυχτα και καλη τυχη σε ολους μας. Οσο για το ποιος παραγει φανηκε στα χρονια της παρακμης οταν δοθηκαν ολα στον κρατικοδιαιτο ιδιωτικο τομεα ο οποιος δεν καταφερε να αυξησει τις εξαγωγες στο ελαχιστο. Αλλα που να μας προβληματισουν αυτα. Ξανα καληνυχτα. Συνεχιζουμε να γραφουμε ο καθενας την παντελως ανυποστατη και αχρηστη γνωμη του στο ονομα της δηθεν ελευθεριας λογου του λαου, ευτελιζοντας μονοι μας αυτο που δηθεν επιζητουμε. Ξανακαληνυψτα μας

Ναι αλλά οι Γερμανοί

όταν δουλεύουν , δουλεύουν ! Ενώ οι Ελληνάρες - πάντα με λαμπρές εξαιρέσεις - όταν δουλεύουν , τα ξύνουν ! Άλλος χτυπά κάρτα , πάμε για καφέ την ώρα της δουλειάς , πάμε στη λαϊκή , πάμε στο σούπερ μάρκετ! Δηλώνουμε εφημερίες που δεν κάνουμε , ωράρια που δεν πατάμε ! Χαχαχα ! Τα λαμόγια οι Ελληνάρες δουλεύουν λέει , πιο πολύ από τους Γερμανούς ! Χαχαχα !

nik the greek

καλα ποσο μαλ....,ειναι καποιοι εδω μεσα που συγκρινουν την Ελλαδαρα με το μπουρδελο την Γερμανια ,που εχει μερικες απο τις κορυφαιες εταιριες στον κοσμο στον βιομηχανικο κλαδο,και 1 τρις ευρω εξαγωγες,αλλα για αυτο φτασαμε εδω ,επειδη τα ξερουμε ολα ,αντε για φραπεδακι ,και οπως παντα για τα χαλια μας φταινε οι αλλοι!!

Ελληναρες

Αλλο η ωρες παρουσίας στη δουλειά και αλλο η δουλειά. Γιατι νομίζετε η Γερμανία ειναι πρωτη δύναμη και εμεις εξαγουμε ιταλικά ραδικια;

ελληνας στη γερμανια

παιδια αληθεια ειναι. ειναι απιστευτα τεμπεληδες. απο σερβιτοροι μεχρι τερμα πανω. δεν ξερω πώς τους βγηκε η φημη οτι ειναι εργατικοι. αλλα οταν θελω να κανω δουλεια ψαχνω να βρω μη γερμανο γιατι οι τυποι ειναι απλα αναξιοπιστοι... αν δεν υπηρχαν οι ξενοι, απο γιατροι μεχρι εργατες, το ΑΕΠ της γερμανιας θα ηταν πολυ πολυ χαμηλοτερα. παιζει να ειναι η μονη χωρα που τους συμφερει η μεταναστευση.

tsirko

Μας έπεισες βελόπουλε...

Σταμάτα Πινόκιο

Είπαμε να μην χωνέυεις τους Γερμανούς οκ, αλλά με τα ψέματα που λες εσύ θα γίνεις πιο Πινόκιο, και απο τον Πινόκιο Αλέξη μας!!!

Φγάου "ΕΛΛΗΝΟΓΕΓΜΑΝΙΔΑ"

Και λίγες είναι γιατί αγμπάιτ μαχτ φγάι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Emanouel_Makron

«Αυτή η νοοτροπία συμβιβασμού (...) δεν πρέπει να εμποδίζει την επιβεβαίωση της γαλλικής θέσης όταν υπάρχει, όπως σε οποιοδήποτε ζευγάρι, σε οποιοδήποτε σχέδιο, πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε διαφωνίες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Ελιζέ