Πάνω από 1,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες θέλουν να γυρίσουν στη Συρία, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Πάνω από 1,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες θέλουν να γυρίσουν στη Συρία, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών, που έχουν δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην κάθε χώρα

syrian
Οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην χώρα τους φθάνουν το 1,7 εκατομμύριο άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επικαλούμενη τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η ίδια προσέθεσε ότι οι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν, προέρχονται από οκτώ χώρες και συγκεκριμένα από τις Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Τουρκία.

Επικαλούμενη τα γενικά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Ζαχάροβα είπε ότι σε 45 χώρες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια πρόσφυγες εκ των οποίων τα 2 εκ. είναι γυναίκες και τα 3,5 εκ. παιδιά.. Στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από 3,5 εκ. πρόσφυγες, στον Λίβανο 975 χιλιάδες και στην Ιορδανία 566 χιλιάδες.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην χώρα τους, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών, που έχουν δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην κάθε χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου που είναι αρμόδιος για την Συρία, ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν επισκέφθηκαν την Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Κύριο θέμα των επισκέψεων αυτών ήταν οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS ο Λαβρέντιεφ, η Ρωσία πρότεινε στην Τουρκία να εκπονήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης