Το Βερολίνο «υπερθεματίζει» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ

Το Βερολίνο «υπερθεματίζει» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ

Η έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ θα αποτελέσει ένα πραγματικά θετικό μήνυμα για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών 

1101
Σύμφωνα με την σκοπιανή DW, σε επιστολή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Μπούτεσταγκ δηλώνει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Βερολίνου για τον ορισμό της ημερομηνίας των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ κατά το προσεχές Συμβούλιο της ΕΕ και τη Σύνοδο.

«Η έγκριση θα αποτελέσει ένα πραγματικά θετικό μήνυμα για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία παρακολουθεί στενά την πορεία των μεταρρυθμίσεων παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις. Ωστόσο, οι όροι θα πρέπει να διατηρηθούν», αναφέρει η επιστολή.

Στην ίδια επιστολή το γερμανικό ΥΠΕΞ σημειώνει, πως η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προβεί σε σαφείς ενέργειες για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και περαιτέρω προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

Δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα έκανε σε δημοσιογράφους, ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος ανέφερε σχετικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας για την ένταξη στην ΕΕ: «Ελπίζω οι φίλοι μας εντός και εκτός ΕΕ να μην μείνουν αδιάφοροι στη φιλιά της χώρας μας που δείχνει πως είναι απαραίτητη για το σύνολο των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης