ΗΠΑ: Σε κάθε 100 κατοίκους αντιστοιχούν 120 όπλα

gun-shops2

Στα τέλη του 2017 σε όλον τον κόσμο κυκλοφορούσαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο όπλα μικρού διαμετρήματος 

Οι Αμερικανοί αποτελούν μόλις το 4% του πληθυσμού του πλανήτη, όμως έχουν στην κατοχή τους το 46% των όπλων μικρού διαμετρήματος παγκοσμίως, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στα τέλη του 2017 σε όλον τον κόσμο κυκλοφορούσαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο τέτοια όπλα, εκ των οποίων το 85% βρισκόταν σε χέρια απλών πολιτών και τα υπόλοιπα ανήκαν σε στρατιωτικούς ή αστυνομικούς.

Ο αριθμός των όπλων που ανήκαν σε πολίτες αυξήθηκε παγκοσμίως στα 857 εκατομμύρια το 2017, από 650 εκατομμύρια το 2006, σύμφωνα πάντα με την έκθεση Small Arms Survey του Ινστιτούτου Διεθνών και Αναπτυξιακών Μελετών που εδρεύει στη Γενεύη. Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που προέρχονται από πολλές πηγές, όπως στα αρχεία καταγραφής των κατόχων που υπάρχουν σε 133 χώρες – ωστόσο ελήφθησαν υπόψη μόνο οι 56.

Το 2017 αντιστοιχούσαν 120 όπλα σε κάθε 100 κατοίκους των ΗΠΑ. Η επόμενη χώρα στη λίστα ήταν η εμπόλεμη Υεμένη, όπου σε κάθε 100 κατοίκους αντιστοιχούσαν 53 όπλα. Ακολουθεί το Μαυροβούνιο (39 όπλα για κάθε 100 κατοίκους) και ο Καναδάς (35 όπλα). Στην Ιαπωνία και την Ινδονησία, σε κάθε 100 κατοίκους δεν αντιστοιχεί ούτε καν ένα "ολόκληρο" όπλο.

"Κάθε χρόνο οι Αμερικανοί αγοράζουν 14 εκατομμύρια νέα όπλα", εισαγόμενα ή μη, ανέφερε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Άαρον Καρπ. "Η αμερικανική αγορά είναι πολύ ελαστική" και οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε όπλα τα οποία δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν οι πολίτες σε άλλες χώρες, λόγω της περιοριστικής νομοθεσίας, εξήγησε.

"Γιατί τα αγοράζουν; Αυτό, είναι άλλο θέμα. Κυρίως, τα αγοράζουν πιθανότατα επειδή μπορούν", πρόσθεσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Χρηστης

Αντε και στα δικα μας, γιατι ετσι οπως πανε τα πραγματα..

αρφ

Για πήγαινε εκεί να δώσεις το όνομα του τέξας στο μεξικό π.χ. αν έχεις κακαλα.

Μεξικανος

Το ανάποδο έχει γίνει, υπάρχει πολιτεία των ΗΠΑ που λέγεται Νέο Μεξικό, αλλά μάλλον εσύ διάβαζες πολύ Μίκυ Μαους παλιά και δε πρόλαβες να διαβάσεις κανένα βιβλίο.

Τζων Φλωράκης

Θέλει η π....α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.Άλλο λέει ο σχολιαστής "αρφ'' και άλλο καταλαβαίνεις αλλά μας λες αυτό που θέλεις. Εάν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του Νέο με το γεωγραφικό Βόρειο Νότιο κλπ σε παρακαλώ πολύ μην ξαναπάς να ψηφίσεις κρίμα είναι να την πληρώνουμε όλοι.

Κουκουρουκου

Στειλτε μας τα 20 πλεοναζοντα ανα 100 κατοικους εδω.Τα θέλουμε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filip_car

Δύο ημέρες μετά το τροχαίο, φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι βρετανικές εφημερίδες «Daily Mail» και «Τhe Sun» δείχνουν τον 97χρονο Δούκα, να οδηγεί μόνος του στο κτήμα Sandringham ένα νέο Land Rover χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας.