Βρετανία: Έως και δύο χρόνια φυλακή για τους «σάτυρους» που τραβούν βίντεο κάτω από φούστες γυναικών

Βρετανία: Έως και δύο χρόνια φυλακή για τους «σάτυρους» που τραβούν βίντεο κάτω από φούστες γυναικών

Οι αλλαγές στη βρετανική νομοθεσία προβλέπουν βαριές συνέπειες για όσους επιδίδονται στην διεστραμμένη πρακτική

upskirting
Έως και δύο χρόνια φυλακή αντιμετωπίζουν πλέον στη Βρετανία οι σάτυροι που προσεγγίζουν σε δημόσιους χώρους γυναίκες και, εν αγνοία των θυμάτων τους, επιχειρούν να τραβήξουν βίντεο κάτω από τις φούστες ή τα φουστάνια τους.

Σύμφωνα με τη νέα βρετανική νομοθεσία, το «upskirting» - όπως ονομάζεται στο εξωτερικό η παράνομη πρακτική - θα έχει ως συνέπεια ο δράστης, εφόσον βρεθεί ένοχος, να ενταχθεί στο αρχείο των καταδικασμένων για σεξουαλικά αδικήματα.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail, τα κρούσματα upskirting έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρήση, με την εξάπλωση των κινητών τηλεφώνων και την ανάπτυξη τεχνολογίας που επιτρέπει την καταγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας αθόρυβα, έξυπνα και γρήγορα. Τα μέρη που φαίνονται να προτιμούν οι «σάτυροι» στη Βρετανία (και όχι μόνο) είναι φυσικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι χώροι συναυλιών και τα εμπορικά καταστήματα με πολύ κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα στη Βρετανία, πολλά άτομα που επιδίδονταν στην συγκεκριμένη πρακτική τη «γλίτωναν» αφού δεν υπήρχε συγκεκριμένο αδίκημα στη νομοθεσία που να επιτρέπει τη δίωξή τους.

Οι νόμοι για την ηδονοβλεψία αφορούσαν κυρίως σε άτομα που έκρυβαν κάμερες σε δοκιμαστήρια ή δημόσιες τουαλέτες και δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου το αδίκημα συχνά λαμβάνει χώρα σε κοινή θέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης