Στη Σιγκαπούρη έφτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Πιθανή και δεύτερη ημέρα συνομιλιών

Στη Σιγκαπούρη έφτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Πιθανή και δεύτερη ημέρα συνομιλιών

 Το κόστος της διάσκεψης υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια-Τρεις χιλιάδες δημοσιογράφοι θα καλύψουν το γεγονός  

kim_singapore
Aντίστροφη μέτρηση για την ιστορική Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ- Βορείου Κορέας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο νησί Sentosa της Σιγκαπούρης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και το Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάθονται για πρώτη φορά στο τραπέζι του διαλόγου.

Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στους δύο ηγέτες.Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε σήμερα χαμογελαστός στη Σιγκαπούρη.Στο αεροδρόμιο Changi τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης,Βίβιαν Μπαλακίρσαν. Ο υπουργός ανάρτησε μάλιστα στο Twitter και την επίμαχη φωτογραφία με τον Κιμ να του σφίγγει το χέρι.
Εντός της ημέρας ο Κιμ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λόνγκον.Ο Λι θα έχει αύριο κατ΄' ιδίαν συνομιλίες με τον ηγέτη της Πιονγιάνκ.
Αν και ο Τραμπ ήταν θετικός για την επερχόμενη συνάντησή του με τον Kim, ήταν ασαφής σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτών που θα μπορούσαν να επιτύχουν οι δύο ηγέτες.
"Πιστεύω ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο για τον λαό του", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Καναδά λίγο πριν αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής της G7...Πιστεύω τουλάχιστον θα έχουμε συναντήσει ο ένας τον άλλον", δήλωσε ο Trump, προσθέτοντας λίγο μετά:«ελπίζουμε ότι θα συμπαθήσουμε ο ένας τον άλλον".

Πηγές δήλωσαν στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή δεύτερη ημέρα συνομιλιών, ανάλογα με την τροπή που θα λάβουν οι συνομιλίες των δύο ηγετών.
Κλείσιμο
«Το κόστος της διάσκεψης κορυφής στη Σιγκαπούρη υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας που υποδέχεται τους δύο ηγέτες.
«Στη Σιγκαπούρη»,όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το CNN,«έχει στηθεί ένα τεράστιο κέντρο μέσων ενημέρωσης για να στεγάσει τους τρεις χιλιάδες δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός».
«Είναι η συνεισφορά μας σε μια διεθνή προσπάθεια προς το συμφέρον όλων,τόνισε ο Λι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης