ΗΠΑ: Κατά 30% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες την 17ετία 1999-2016

rb07

Ανησυχητική άνοδο των ποσοστών στις 44 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες - Σχεδόν 45.000 Αμερικανοί έβαλαν τέρμα στη ζωή τους

Οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 30% στο διάστημα από το 1999 μέχρι το 2016, χρονιά κατά την οποία σχεδόν 45.000 άνθρωποι έθεσαν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Η αυτοκτονία είναι "ένα εντεινόμενο πρόβλημα της δημόσιας υγείας" καθώς παρουσιάσε ανησυχητικά αυξητικές τάσεις σε 44 από τις 50 Πολιτείες κατά την περίοδο που μελέτησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Το 2016 ήταν η δέκατη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και σχεδόν στις μισές περιπτώσεις (54%) οι αυτόχειρες δεν είχαν διαγνωστεί στο παρελθόν με ψυχική νόσο.

Κάποιοι από τους λόγους που ώθησαν ανθρώπους να βάλουν τέλος στη ζωή τους ήταν "προβλήματα στις σχέσεις τους, η απώλεια κάποιου αγαπημένου, προβλήματα υγείας, οικονομικά, δικαστικά, η έλλειψη στέγης ή εργασίας", αναφέρεται στη μελέτη.

Οι άνθρωποι που προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες (76,8%), λευκοί (83,6%) και εκείνοι που δεν είχαν διαγνωστεί προηγουμένως με ψυχικό νόσημα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν κάποια ανθρωποκτονία πριν αυτοκτονήσουν και οι ίδιοι.

Η μελέτη δεν διευκρινίζει αναλυτικά ποια είναι τα επαγγέλματα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας. Όμως επισημαίνει ότι το 20% των αυτόχειρων άνω των 18 ετών και χωρίς διαγνωσμένη ψυχική νόσο ήταν στρατιωτικοί ή είχαν υπηρετήσει παλαιότερα στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι μισοί αυτόχειρες (48,5%) αυτοπυροβολούνται.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις αυτοκτονίες κατέγραψε η Βόρεια Ντακότα (57%).

Τα CDC κάλεσαν τις Πολιτείες να προωθήσουν πολιτικές πρόληψης της αυτοκτονίας και να αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους σ' αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Bad man

Συνολικοί θάνατοι στις ΗΠΑ : 2.712.000 ----. Θάνατοι από αυτοκτονία : 45.000 δηλαδή ποσοστό περίπου 1.70% επί των θανάτων. ----- Θάνατοι από γρίπη , πνευμονία : 57.000. ήτοι ποσοστό 2,10% επί των θανάτων. Θάνατοι από ατυχήματα : 146.700 ήτοι 5,40%. Όπως διαπιστώνουμε οι θάνατοι από γρίπη είναι περισσότεροι από τίς αυτοκτονίες. Δεδομένου ότι οι αυτοκτονίες προέρχονται κυρίως λόγω ψυχολογικών προβλημάτων , φαίνεται ότι αυτά αυξάνονται στον γενικό πληθυσμό..!!

Απο μαθηματικα

Κατά 30% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες την 7ετία 1999-2016. Δηλαδη βγαλατε νεα αριθμητικη? Βρε ουστ..

Για πειτε μας

Ποσο αυξηθηκαν στην ελλαδα τη δεκαετια 2008-2018;

τελεια...

Τελεια....συνεχιστε ετσι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

do_032

Οίκος...μόδας ή Ντάουνινγκ Στριτ; - Η Τερέζα Μέι οργάνωσε πάρτι για την «Εβδομάδα Μόδας» - Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Σαμάνθα Κάμερον επέστρεψε στο «Νο 10» ως σχεδιάστρια

ISTANBULNEWAIRPORT

Οι εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίοαναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου, συχνά παραπονιούνται για τις συνθήκες εργασίας, διατροφής και στέγασης στη δομή, με τις ενώσεις να την παρομοιάζουν με στρατόπεδο συγκέντρωσης

Florence-trumper

Η συγκεκριμένη πολιτεία  έχει πληγεί περισσότερο από τον κυκλώνα, με τα ποτάμια να συνεχίζουν να υπερχειλίζουν, ενώ χιλιάδες σπίτια και δρόμοι εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα