Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Το Ιράν θα συντρίψει τις ΗΠΑ

iran23-ham

«Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος θα τύχει της ίδιας μοίρας όπως εκείνης του προκάτοχού του, Μπους και των νεοσυντηρητικών και του Ρίγκαν και θα εξαφανιστεί από την ιστορία», τόνισε αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ - Οι επτά όροι της Τεχεράνης για να παραμείνει στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ δήλωσε σήμερα ότι η απόρριψη από την Ουάσινγκτον της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δείχνει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ.

Σε αποσπάσματα μιας ομιλίας που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του, ο Χαμενεϊ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πάντοτε έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, αλλά ηττήθηκαν και θα ηττηθούν.

«Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος θα τύχει της ίδιας μοίρας όπως εκείνης του προκάτοχού του, Μπους και των νεοσυντηρητικών και του Ρίγκαν και θα εξαφανιστεί από την Ιστορία», τόνισε, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ και τους προηγούμενους Αμερικανούς προέδρους.

Στα πρώτα του σχόλια μετά την παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο της νέας αμερικανικής στρατηγικής απέναντι στο Ιράν, όπου ο ΥΠΕΞ σκιαγράφησε τους δώδεκα όρους που θέτει η Ουάσινγκτον προκειμένου να συνάψει μια «νέα συμφωνία» με την Τεχεράνη, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι το Ιράν θα συντρίψει τις ΗΠΑ αν οι Ιρανοί αξιωματούχοι κάνουν το καθήκον τους.

Αναφερόμενος στη θεμελιώδη και βαθιά εχθρότητα, όπως την χαρακτήρισε, των ΗΠΑ προς την Ισλαμική Δημοκρατία, ο Χαμενεϊ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί θα ηττηθούν…με δεδομένο ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι θα ασκήσουν πλήρως τα καθήκοντά τους».

Η Ευρώπη ακολουθεί τις ΗΠΑ

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ δήλωσε σήμερα ότι αναζητά ειρήνη με την Ευρώπη για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία ακολουθούν την Ουάσινγκτον σε ευαίσθητα ζητήματα.

«Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε έναν καβγά με την Ευρώπη, αλλά αυτές οι τρεις χώρες έχουν δείξει ότι θα ακολουθήσουν την Αμερική στα πιο ευαίσθητα ζητήματα», τόνισε ο Χαμενεϊ, σύμφωνα με ομιλία που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Αναφερόμενος στα σχόλια που είχε κάνει το 2002 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουώκερ Μπους που είχε τοποθετήσει το Ιράν στον «άξονα του κακού», ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης τόνισε ότι η Ιστορία έχει αποδείξει στην Τεχεράνη ότι «η προσαρμοστικότητα στους εχθρούς την κάνει πιο θαρραλέα».

Οι επτά όροι της Τεχεράνης για να παραμείνει στη συμφωνία

Τους επτά όρους της Τεχεράνης για να παραμείνει στη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον πυρηνικό της πρόγραμμα έθεσε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται βήματα που πρέπει να κάνουν ευρωπαϊκές τράπεζες για να διασφαλίσουν το εμπόριο με την Τεχεράνη μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, ο Χαμενεϊ έθεσε επίσης ως προαπαιτούμενο οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να προστατέψουν τις ιρανικές πωλήσεις πετρελαίου από τις αμερικανικές πιέσεις και να συνεχίσουν να αγοράζουν αργό πετρέλαιο.

Επίσης πρέπει να υποσχεθούν ότι δεν θα επιδιώξουν νέες διαπραγματεύσεις για το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν και για τις περιφερειακές δραστηριότητες στην Μέση Ανατολή.

«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να διαφυλάξουν το εμπόριο με την Ισλαμική Δημοκρατία. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια μάχη με αυτές τις τρεις χώρες (Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία) αλλά ούτε τις εμπιστευόμαστε», ανέφερ ο Χαμενεϊ.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να εγγυηθεί πλήρως τις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου. Στην περίπτωση που οι Αμερικανοί βλάψουν τις πετρελαϊκές μας πωλήσεις…η Ευρώπη θα πρέπει να αναπληρώσει αυτό και να αγοράσει ιρανικό πετρέλαιο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ass

O πάτερ ονούφριος με το φακιόλι στην κεφάλα να κάτσει καλά γιατί θα το φάνε κάποια στιγμή το κεφαλάκι τους οι αγιοταλαχασκατάδες.

Μια,δυο,τρεις...

τέσσερις και βάλε βομβιτσες πυρηνικές σε Τεχεράνη,Άγκυρα,Μοσχα και σε κάθε ισλαμοσφυγκοφωλια,και μετά τελική λύση για τον πολιτισμένο κοσμο να ησυχάσουμε απο τους κανιβαλους.Μαζεμα και όλο το παπαδαριό ανά τον κόσμο και ξεπαστρεμα.....τελος με τις τρελοθρησκειες που ανακατεύονται σε κάθε αιματοχυσία...φτσνει πια...

Τέσσερις, πέντε ,έξι...

Παλαβός είσαι; Ή απλά ισραηλινός που προσπαθείς να επηρεάσεις τους έλληνες;

Από τρελό και παλαβο

μαθαίνεις την αλήθεια!Εκεί πάει το πράμα θέλουμε δεν θέλουμε.Τοσα πυρηνικά τι τα έχει το Ισραήλ και οι υπόλοιποι,για συλλογή νομίζεις??Γιατί το Ιράν η Τουρκία και άλλοι θέλουν ανάπτυξη πυρηνικών για να κάνουν ηλεκτρικό ρεύμα?Όταν θα έρθει η στιγμή θα τα ρίξουν.. ..και καλά θα κάνουν!Τώρα αν εγώ είμαι Ισραηλινός τότε εσύ είσαι Τούρκος και ισλαμοφιλος.

ΟΒΑΜ

Οι μόνοι που ήξεραν καλά τι έπρεπε να κάνουν , ήταν οι Αιγύπτιοι .Είτε επι Σαντάτ , είτε επί Μουμπάρακ , είτε τώρα , μάζευαν και εξαφάνιζαν σε ένα βράδυ χίλιους παπάδες και την άλλη μέρα ήταν όλα οκ.

ΟΧΙ

Τ' αποτελέσματα δεν σου λένε τίποτα; Ο Σαντάτ δολοφονήθηκε σε μια παρέλαση, και ο Μουμπάρακ παρά λίγο να πάει στο ραντεβού με τη θηλιά. Φαίνεται να ήξεραν καλά τι να κάνουν; Ούτε ο Νάσερ (ακόμα πιο σκληρός εθνικιστής απ' τον Σαντάτ) ήξερε πραγματικά τι να κάνει. Ενώ τον λάτρευαν σαν Φαραώ στην Αίγυπτο (και αλλού) αυτός έκανε το τραγικό λάθος να επιτεθεί στο Ισραήλ, ενώ οι ΗΠΑ τον μισούσαν θανάσιμα που τους....έγραψε στ' απ' αυτά του και στράφηκε στην Σοβιετική Ένωση (και καλά έκανε). Ο Νάσερ θα έπρεπε να υπολογίσει πάρα πολύ σοβαρά την επίθεση στο Ισραήλ, τη στιγμή που οι ΗΠΑ θα το βοηθούσαν με ότι είχαν και δεν είχαν. Αν δεν έκανε την επίθεση, και αν δεν πέθαινε πρόωρα, θα ήταν ο μακροβιότερος ηγέτης στην ιστορία της Αιγύπτου. Στην κηδεία του μαζεύτηκαν 5.000.000 κόσμος! Το Ιράν έχει μια σύνεση που δεν συναντάται συχνά σε σκληρό Θεοκρατικό Ισλαμικό κράτος. ΔΕΝ προσπαθεί να επιβάλλει το ίδιο καθεστώς σε άλλα κράτη, και ΔΕΝ έχει επεκτατικές βλέψεις. Τα συμφέροντα του, ΝΑΙ τα υποστηρίζει με επιμονή και πάθος, αλλά δεν έχει σε καμιά περίπτωση χαρακτηριστικά ISIL. Γι' αυτό και θα μείνει ακλόνητο (αν δεν κάνει το λάθος να επιτεθεί πρώτο στο Ισραήλ). Άμα όμως του επιτεθούν άλλοι χωρίς να τους προκαλέσει αυτό πρώτο, τότε αυτούς θα τους πάρει και θα τους σηκώσει γιατί θα έχει την υποστήριξη και της Ρωσίας αλλά και της Κίνας!. Οι παπάδες του Ιράν ξέρουν καλά τι κάνουν. Είναι πολύ πιο έξυπνοι από άλλους. Τώρα βρέθηκε αυτός ο βλάκας ο Τράμπ που πάει να χαλάσει μια συμφωνία που πήγαινε καλά, ενώ οι Ευρωπαίοι αντιτίθενται γιατί έχουν εμπορικές σχέσεις με το Ιράν. Αν οι Ευρωπαίοι υποκύψουν στον Τράμπ θα ξεφτιλιστούν τελείως. Έχουν ήδη ξεφτιλιστεί παντοιοτρόπως.

Ο παπας .....

δεν κανει πισω .- και τα πραγματα θα ειναι ασχημα .... για ολον ...... τον πλανητη .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kashogi

Η CIA θεωρεί ότι ο διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Τζαμάλ Κασόγκι – Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ενημερωθεί και άλλες  υπηρεσίες της Αμερικανικής κυβέρνησης 

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2