Απάντηση Τραμπ στις απειλές Κιμ: Επιμένω στην αποπυρηνικοποίηση

Απάντηση Τραμπ στις απειλές Κιμ: Επιμένω στην αποπυρηνικοποίηση

Σε ότι αφορά την πιθανότητα ματαίωσης της συνάντησης κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε «θα το δούμε»

0000trkim16
Σε διπλωματικό θρίλερ, πάνω σε εντελώς διαφορετική βάση, δείχνει να εξελίσσεται η κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και Βόρειας Κορέας, μετά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ περί ακύρωσης των συνομιλιών και της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αντιδρώντας στις τελευταίες δηλώσεις από τη Βόρεια Κορέα, τόνισε ότι παρόλα αυτά, «επιμένω στην αποπυρηνικοποίηση» της Πιονγκγιάνγκ, ενώ σε ότι αφορά την πιθανότητα ματαίωσης της συνάντησης κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, είπε «θα το δούμε».

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε άγνοια γις απειλές του Κιμ Γιομγκ Ουν, λέγοντας με έμφαση πως «δεν έχω ακούσει τίποτα». «Δεν το έχω προσέξει. Δεν έχω δει τίποτα. Δεν έχω ακούσει τίποτα. Θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η Βόρεια Κορέα αντέδρασε ενόψει της κοινής στρατιωτικής άσκησης των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα στα σύνορά της, λέγοντας πως η συγκεκριμένη άσκηση αναπαριστά εισβολή στα εδάφη της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης