Γερμανία: Κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής η προσφυγή στο ΔΝΤ

seibert

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαίνεσε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της Αργεντινής

Η Γερμανία «πάντα στήριζε την οικονομική μεταρρυθμιστική πορεία της Αργεντινής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

«Πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ», σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας επαίνεσε την κυβέρνηση για τις σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει, ενώ χαρακτήρισε την Αργεντινή «σημαντικό εταίρο». «Η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την Αργεντινή και διμερώς αλλά και πολυμερώς καλά και στενά», δήλωσε και υπενθύμισε την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στο Μπουένος 'Αιρες το 2017.

Αναφερόμενος στην προεδρία της G20 που έχει η Αργεντινή για το τρέχον έτος, διαδεχόμενη τη Γερμανία, ο Ζάιμπερτ σχολίασε ότι το Βερολίνο στηρίζει εντατικά τη χώρα και τις προετοιμασίες της για την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Μπουένος 'Αιρες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsavou

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος παρουσίασε στους βουλευτές τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, παρέλειψε μερικά τμήματα του κειμένου όταν μίλησε, περιλαμβανομένης της αναφοράς στη Σαουδική Αραβία 

000_1AF0QU

Σε αναμμένα κάρβουνα η βρετανίδα πρωθυπουργός μετά τη διαρροή εγγράφου που λέει ότι  Ευρώπη θα έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Βρετανίας μετά το Brexit - Στις 4 ώρα Ελλάδας το κρίσιμο υπουργικό