Γερμανία: Κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής η προσφυγή στο ΔΝΤ

seibert

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαίνεσε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της Αργεντινής

Η Γερμανία «πάντα στήριζε την οικονομική μεταρρυθμιστική πορεία της Αργεντινής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

«Πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ», σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας επαίνεσε την κυβέρνηση για τις σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει, ενώ χαρακτήρισε την Αργεντινή «σημαντικό εταίρο». «Η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την Αργεντινή και διμερώς αλλά και πολυμερώς καλά και στενά», δήλωσε και υπενθύμισε την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στο Μπουένος 'Αιρες το 2017.

Αναφερόμενος στην προεδρία της G20 που έχει η Αργεντινή για το τρέχον έτος, διαδεχόμενη τη Γερμανία, ο Ζάιμπερτ σχολίασε ότι το Βερολίνο στηρίζει εντατικά τη χώρα και τις προετοιμασίες της για την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Μπουένος 'Αιρες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Mark_Epser

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν τήρησαν πλήρως τις υποσχέσεις τους - «Όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα πολέμου θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι» επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας - «Δεκάδες τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι» τόνισε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος

1