Ταξιδιώτες από... το μέλλον προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν την κηδεία του Χόκινγκ

Hawking

Το κοινό μπορεί έως τις 15 Μαΐου να κάνει αίτηση για εισιτήρια, ώστε να παρακολουθήσει την τελετή - Όσοι συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, μπορούν να δηλώσουν ως ημερομηνία γέννησής τους οποιαδήποτε ημερομηνία έως στις 31 Δεκεμβρίου 2038

Ο Στίβεν Χόκινγκ πάντα έλεγε ότι η δυνατότητα των ταξιδιών στο χρόνο δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Παρόλο που, όταν το 2009 είχε διοργανώσει ένα πάρτι για χρονοταξιδιώτες αλλά κανείς δεν είχε τότε εμφανισθεί, παραδέχθηκε ότι αυτό μπορούσε να θεωρηθεί μια πειραματική ένδειξη πως το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι δυνατό.
Τώρα φαίνεται πως η οικογένειά του και το Ίδρυμα Σ. Χόκινγκ, επιδεικνύοντας χιούμορ ανάλογο του Χόκινγκ όσο ζούσε, αφήνουν την πόρτα ανοιχτή σε αυτή την πιθανότητα. Γι’ αυτό προσκάλεσαν ακόμη και ταξιδιώτες από το μέλλον στο μνημόσυνό του, που θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ στις 15 Ιουνίου.

Το κοινό μπορεί έως τις 15 Μαΐου να κάνει αίτηση για εισιτήρια, ώστε να παρακολουθήσει την τελετή. Όσοι συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, μπορούν να δηλώσουν ως ημερομηνία γέννησής τους οποιαδήποτε ημερομηνία έως στις 31 Δεκεμβρίου 2038, αναφέρουν το BBC και το Reuters.

Η τέφρα του 76χρονου Βρετανού φυσικομαθηματικού και κοσμολόγου, ο οποίος πέθανε στις 14 Μαρτίου έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και χρησιμοποιώντας τεχνητή φωνή εξαιτίας της νόσου του κινητικού νευρώνα, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στους τάφους των δύο άλλων μεγάλων επιστημόνων της Βρετανίας, του Ισαάκ Νεύτωνα και του Κάρολου Δαρβίνου.

Το ενδιαφέρον του κόσμου να παρακολουθήσει το μνημόσυνο είναι τεράστιο και πολυεθνικό. Μέσα σε 24 ώρες από την έναρξη των αιτήσεων, στις 9 Μαΐου, περίπου 12.000 άνθρωποι από τουλάχιστον 50 χώρες έκαναν αίτηση για εισιτήρια, από τις ΗΠΑ και τη Βολιβία ως την Κίνα και τη νήσο Τουβαλού στο νότιο Ειρηνικό.

Ίσως κάποιος από αυτούς να έλθει από το μέλλον. Όπως είπε εκπρόσωπος του Ιδρύματος Στίβεν Χόκινγκ, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα του ταξιδιού στο χρόνο, καθώς προς μεγάλη ικανοποίησή μας δεν έχει αποδειχθεί το αντίθετο μέχρι σήμερα. Όλα τα πράγματα είναι δυνατά, έως ότου αποδειχθεί αλλιώς».

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Εγω

Εγώ ήρθα από το παρελθον, πιο συγκεκριμένα ήμουν μαθητής του Αριστοτέλη. Γύρισα πίσω τους είπα πως είναι οι σημερινοί Έλληνες, και κανείς δεν πίστευε, έφαγα τρελό δούλεμα. Όλοι οι αρχαιοι νομίζουν ότι στο μέλλον έχουμε καταλάβει τον πλανήτη. Τους είπα ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι και γελούσαν...

Κωνσταντίνος

Το παλευω, θα τη στήσω τη μπίζνα μεταξύ παρόν και μέλλοντος και θα βγάλω χρημα.

ΜΑΓΚΕΣ

Εγω ηρθα απο το μελλον απο το ετος 2528.Η ελλαδα χρωσταει 1900 δις,η συνταξη ειναι 15€ τον μηνα και την παιρνεις στα 89 σου χρονια,ο ενφια θα καταργηθει του χρονου και προθυπουργος ειναι το τριςεγγονο του τρισεγγονου του εγγονου του κωνσταντινου μητσοτακη.

Βρήκα λυση

Θα καλέσω τους πολιτικούς θα τους πω ότι θα τους πάω στο μέλλον, και θα τους πάω στην εποχή των δεινοσαύρων, θα τους αφήσω και αν με ξαναδούν χαιρετά μου τον Πλάτανο.

καλικάντζαρος από έτος 13000 αλλιώς 10μ.Ε

καθόλου απίθανο, σε πιστεύω φίλε, αν και μου φαίνεται υπερβολικό πολύ, να υπάρχει αυτή η χώρα μέχρι τότε......πιο πιθανό είναι να είσαι αρχαιολόγος από το μέλλον.

χαχα

Έρχεται ο Αδώνιδας με νανογιλέκα νέας γενιάς

dimitri

Επίσης και ο ΤσυριΖΙΔΑΣ γιαλαμπούκας. Χα χα χα.

έρκειος

"Για τους ανθρώπους του μέλλοντος απ΄όπου ήρθε ο ταξιδιώτης ΔΕΝ θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ." Άρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ταξιδιώτης δεν μπορεί να επιστρέψει στο ΙΔΙΟ μέλλον από το οποίο προήλθε. Ή κάνω λάθος ?

George

Σύμφωνα με ένα επιστημονικό ορισμό, χρόνος είναι "ένα μη χωρικό γραμμικό συνεχές στο οποίο τα γεγονότα συμβαίνουν με εμφανώς μη αναστρέψιμη τάξη". Από τη στιγμή που ο χρόνος είναι ανθρώπινη ανακάλυψη για να μπορούμε να τοποθετούμε τα γεγονότα σε μια σειρά, μη αναστρέψιμη, είναι χαζό να αντιμαχόμαστε τον ορισμό που οι ίδιοι οι άνθρωποι φτιάξαμε. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ονομάσουμε κάπως αλλιώς το "ταξίδι στο χρόνο" ώστε να μην αυτογελοιοποιούμαστε.

Ελληναρας

Αν παει κανενας απο εσας και συναντησει τον τυπα απο το μελλον, ρωτηστε τον για τον αριθμο των μνημονιων που πετυχαμε σαν χωρα μεχρι τοτε.

Κωνσταντίνος

Δεν θες να ξέρεις...

γιαννης

Η απάντηση ειναι ξεκαθαρη: πετυχαμε 3 "μνημονια" και Ν "εργαλεία επιτήρησης" (όπου Ν μεγάλος ακέραιος). Δεν τα λεμε πλεον μηνομονια αλλα εργαλεία επιτηρησης. Πιθανον να αλλάξουν ονομα και οι θεσμοί. Ιδωμεν

@

Κι έρχεται λοιπόν ένας χρονοταξιδιώτης να παρακολουθήσει την κηδεία του Χόκινγκ... Και πηγαίνει και κάθεται σε μία θέση. Μία θέση, όπου κανονικά θα καθόταν κάποιος "σύγχρονος", ο οποίος αναγκάζεται να κάτσει κάπου αλλού. Ένα κομμάτι σοβά ξεκολλάει από το ταβάνι και πεφτει επάνω στο κεφάλι του "σύγχρονου" στη νέα του θέση, και τον αφήνει στον τόπο. Αν ο "σύγχρονος" είναι ο μελλοντικός πατέρας του χρονοταξιδιώτη, τότε ποιό αγέννητο πλάσμα ήρθε από το μέλλον και προκάλεσε τον θάνατο του παρολίγον πατέρα του; Εκτός κι αν ο χρονοταξιδιώτης δεν επέστρεψε στο παρελθόν που οδήγησε στη δική του δημιουργία, αλλά σε μία παράλληλη πραγματικότητα του παρελθόντος όπου ο θάνατος του προγόνου του δεν θα αναιρεί τη δική του ύπαρξη. Άλλη διάσταση.

@

Κι έρχεται λοιπόν ένας χρονοταξιδιώτης να παρακολουθήσει την κηδεία του Χόκινγκ... Και πηγαίνει και κάθεται σε μία θέση. Μία θέση, όπου κανονικά θα καθόταν κάποιος "σύγχρονος", ο οποίος αναγκάζεται να κάτσει κάπου αλλού. Ένα κομμάτι σοβά ξεκολλάει από το ταβάνι και πεφτει επάνω στο κεφάλι του "σύγχρονου" στη νέα του θέση, και τον αφήνει στον τόπο. Αν ο "σύγχρονος" είναι ο μελλοντικός πατέρας του χρονοταξιδιώτη, τότε ποιό αγέννητο πλάσμα ήρθε από το μέλλον και προκάλεσε τον θάνατο του παρολίγον πατέρα του; Εκτός κι αν ο χρονοταξιδιώτης δεν επέστρεψε στο παρελθόν που οδήγησε στη δική του δημιουργία, αλλά σε μία παράλληλη πραγματικότητα του παρελθόντος όπου ο θάνατος του προγόνου του δεν θα αναιρεί τη δική του ύπαρξη. Άλλη διάσταση.

@

Παρεμβαίνοντας στο παρελθόν έστω κι απειροελάχιστα, δεν σημαινει ότι ξεκινάς μία αλυσιδωτή αντίδραση που θα άλλαζε το μέλλον σου; Το ταξίδι στο παρελθόν θα ήταν ένα ταξίδι άνευ επιστροφής προς μία νέα πραγματικότητα αντιληπτή μόνο από τον ίδιο τον ταξιδιώτη. Ο χρόνος δεν είναι μονοδιάστατος, αλλά πολυδιάστατος, ώστε σε κάθε στιγμή να υπάρχουν άπειρα σενάρια εξέλιξης γεγονότων. Σαν τη διακλάδωση στις γραμμές του τρένου. Μπορεί να επιστρέψεις σ'αυτήν από έναν σταθμό Α και να ακολουθήσεις την άλλη κατεύθυνση και να καταλήξεις στον σταθμό Β. Αυτό δεν σημαίνει ότι τροποποίησες τον σταθμό Α σε Β, απλά οδηγήθηκες ΕΣΥ ΑΤΟΜΙΚΑ κάπου αλλού. Ο Α θα εξακολουθεί να υπαρχει. Σκέψου τώρα το χρόνο ως άπειρες διακλαδώσεις, που η κάθε μία οδηγεί σε αλλες άπειρες διακλαδώσεις κλπ κλπ κλπ. Επομένως δεν ισχύει το "επιστρέφω στο παρελθόν για να σώσω την ανθρωπότητα", αλλά "επιστρέφω στο παρελθόν για να ζήσω εγώ και μόνο μία νέα πραγματικότητα". Για τους ανθρώπους του μέλλοντος απ΄όπου ήρθε ο ταξιδιώτης ΔΕΝ θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ. Παράλληλα σύμπαντα.

@19:19

Τίποτε δεν θα άλλαζε. Η κοσμολογία έχει απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Απλώς θα ξεκινούσες ένα διαφορετικό ανεξάρτητο μελλοντικό κλάδο, χωρίς καμμία επαφή με το τωρινό παρόν.

Νικ

Λογικοφανής η σκέψη σου, αλλά ουτοπική. Το να υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα(που είναι απλά μία αναπόδεικτη θεωρία), δεν σημαίνει ότι μπορείς να μεταπηδάς από το ένα σύμπαν στο άλλο, διότι θεωρητικά θα έπρεπε να κινηθείς με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, πράγμα που δεν γίνεται. Γι' αυτό λέμε ότι το βέλος του χρόνου έχει μία φορά(κατεύθυνση).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brexxit

Ενώ η χώρα και οι πολιτικοί της είναι διχασμένοι όσον αφορά το Brexit, οι περισσότεροι συμφωνούν πως πρόκειται για τη σημαντικότερη στρατηγική απόφαση που έχει αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο