Ρωσικό ΥΠΕΞ: 28 μαχητικά του Ισραήλ έριξαν 70 πυραύλους στη Συρία

Ρωσικό ΥΠΕΞ: 28 μαχητικά του Ισραήλ έριξαν 70 πυραύλους στη Συρία

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζεται ότι η αεράμυνα της Δαμασκού κατάφερε να καταστρέψει τους μισούς από αυτούς.

f-15
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, 28 ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν περίπου 60 πυραύλους αέρος-εδάφους σε μια μαζική αστραπιαία επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η Συρία κατέρριψε περισσότερους από τους μισούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από το Ισραήλ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Συνολικά, 70 βλήματα, συμπεριλαμβανομένων 60 πυραύλων αέρος-εδάφους και 10 πυραύλων εδάφους-εδάφους, έπληξαν τους ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους και τα συριακά συστήματα αεράμυνας κοντά στη Δαμασκό και στο νότιο τμήμα της χώρας την Πέμπτη το πρωί, δήλωσε ο στρατός.

«28 αεροσκάφη του Ισραήλ, τύπου F-15 και F-16, συμμετείχαν στην επίθεση», ανέφερε το υπουργείο. «Τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας κατέστρεψαν περισσότερες από τις μισές ρουκέτες καθώς απωθούσαν την ισραηλινή επίθεση».

Ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το έδαφος της Συρίας για δύο ώρες μεταξύ της 1:45 π.μ. και της 3:45 τοπικής ώρας, την Πέμπτη. Η επίθεση διεξήχθη υπό το πρόσχημα ισχυρισμών ότι οι ιρανικές δυνάμεις είχαν χτυπήσει νωρίτερα τους ισραηλινούς στόχους στα ύψη του Γκολάν.

Οι ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσεων του ισραηλινού στρατού στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε το Ισραήλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης