Στην Αβάνα ο Μαδούρο για «επικύρωση της συμμαχίας» Κούβας-Βενεζουέλας

Στην Αβάνα ο Μαδούρο για «επικύρωση της συμμαχίας» Κούβας-Βενεζουέλας

«Πάω στην Κούβα για μια επίσκεψη εργασίας, μια επίσκεψη αδελφοσύνης, για να εκφράσω αλληλεγγύη και υποστήριξη» στον Ντίας-Κανέλ, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

maduro_099
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο ταξίδεψε την Παρασκευή στην Αβάνα για να συναντηθεί με τον νέο Κουβανό ομόλογό του, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και να «επικυρώσει» μαζί του «τη συμμαχία» των δύο χωρών.

«Πάω στην Κούβα για μια επίσκεψη εργασίας, μια επίσκεψη αδελφοσύνης, για να εκφράσω αλληλεγγύη και υποστήριξη» στον Ντίας-Κανέλ, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιτρέψει να «οραματιστούμε το μέλλον» και «πάνω απ' όλα να επικυρώσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στην Κούβα και στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε.

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε την Πέμπτη τους αδελφούς Φιδέλ και Ραούλ Κάστρο, η διακυβέρνηση των οποίων στη νήσο της Καραϊβικής διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια, δεσμεύτηκε να «συνεχίσει την επανάσταση της Κούβας σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή» αλλά και να «τελειοποιήσει τον σοσιαλισμό».

Η Κούβα και η Βενεζουέλα σύσφιξαν τις σχέσεις τους επί των ημερών του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στην εξουσία (1999-2013), καθώς ο Τσάβες διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με τον Φιδέλ. Το Καράκας προμηθεύει με πετρέλαιο το νησί υπό κομμουνιστική κυβέρνηση, ενώ η Κούβα έχει στείλει στη Βενεζουέλα εκατοντάδες γιατρούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης