Το Μαυροβούνιο απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη για την υπόθεση Σκριπάλ

Το Μαυροβούνιο απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη για την υπόθεση Σκριπάλ

Η απόφαση ελήφθη στην ίδια γραμμή με τα μέτρα που έλαβαν «σύμμαχοι και εταίροι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ» και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία

maur_009
Μετά την Τερέζα Μέι και τον Ντόναλντ Τραμπ... και το Μαυροβούνιο αποφάσισε, σήμερα, να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία.

Σε δήλωσή της, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη στην ίδια γραμμή με τα μέτρα που έλαβαν «σύμμαχοι και εταίροι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ» και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία.

Το Μαυροβούνιο ανακάλεσε επίσης τη συγκατάθεση που είχε δώσει για τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας. Ρώσοι διπλωμάτες στην Ποντγκόριτσα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στο Μαυροβούνιο είναι τεταμένες από τον Οκτώβριο του 2016, έπειτα από μια φερόμενη ως υποστηριζόμενη από τη Ρωσία συνωμοσία για τη δολοφονία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, την ανατροπή της κυβέρνησης και την παρεμπόδιση της ένταξης της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης