Μπαράζ απελάσεων κατά της Ρωσίας: 23 χώρες έδειξαν την έξοδο σε 137 Ρώσους διπλωμάτες

Μπαράζ απελάσεων κατά της Ρωσίας: 23 χώρες έδειξαν την έξοδο σε 137 Ρώσους διπλωμάτες

Από την πλευρά της η Μόσχα χαρακτήρισε τις απελάσεις ως «προκλητική κίνηση» προσθέτοντας ότι θα «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο αυξάνοντας τη «θερμοκρασία» στις σχέσεις της με τη Δύση

rusia-embasy
Σε συντονισμένη αντίδραση για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ για την οποία Βρετανία, ΗΠΑ και ΕΕ «δείχνουν» τη Μόσχα προχώρησαν την Τετάρτη περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που έκανε έναν απολογισμό των όσων συνέβησαν την Τρίτη, συνολικά 23 χώρες προχώρησαν στην απέλαση 13 Ρώσων διπλωματών με βασικό επιχείρημα ότι είναι κατάσκοποι.

Όπως παρατηρεί ο Guardian πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα στα δίκτυα αντικατασκοπείας της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο μετά την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου».

Στον κατάλογο των χωρών όπως τον ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Αλβανία, η Κροατία, η Δανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ουκρανία κ.α.

foto-russia-diplomats
Κλείσιμο


Σε μια πρώτη αντίδραση η βρετανίδα πρωθυπουργός καλοσώρισε την κίνηση αυτή κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη συλλογική αποβολή Ρώσων αξιωματικών στην ιστορία».

Από την πλευρά της η Μόσχα χαρακτήρισε τις απελάσεις ως «προκλητική κίνηση» προσθέτοντας ότι θα «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο αυξάνοντας τη «θερμοκρασία» στις σχέσεις της με τη Δύση.

Όπως διευκρίνισε το Κρεμλίνο η τελική απάντηση ανήκει στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης