Συνελήφθησαν αξιωματικοί του Ναυτικού και συνδικαλιστές στην Τουρκία

Συνελήφθησαν αξιωματικοί του Ναυτικού και συνδικαλιστές στην Τουρκία

Η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις σε πέντε επαρχίες της Τουρκίας για τη σύλληψη 16 αξιωματικών του Ναυτικού, επτά εκ των οποίων εν ενεργεία και εννέα που έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις

Συνελήφθησαν αξιωματικοί του Ναυτικού και συνδικαλιστές στην Τουρκία
Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 154 ανθρώπων, περιλαμβανομένων αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και μελών συνδικάτων, οι οποίοι θεωρούνται ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις σε πέντε επαρχίες της Τουρκίας για τη σύλληψη 16 αξιωματικών του Ναυτικού, επτά εκ των οποίων εν ενεργεία και εννέα που έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο διαφορετικής έρευνας, το γραφείο του επικεφαλής της εισαγγελίας στην Άγκυρα διέταξε τη σύλληψη 66 καθηγητών σε όλη την Τουρκία, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί ήδη από τις θέσεις τους κατηγορούμενοι ως γκιουλενιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Κλείσιμο
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι διατάχθηκε η σύλληψη και 72 στελεχών ενός εργατικού συνδικάτου, το οποίο έκλεισε έπειτα από κυβερνητικό διάταγμα, στο πλαίσιο μιας τρίτης επιχείρησης που διεξήχθη σε περισσότερες από 12 επαρχίες.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης καταστολής από τότε περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον στρατό, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε σχέση με την επιχείρηση καταστολής και υποστηρίζει ότι αυτή είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η απειλή που συνιστά το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο κατηγορεί ότι έχει παρεισφρήσει σε θεσμούς όπως ο στρατός, τα σχολεία και το δικαστικό σώμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης