Συρία: Περισσότεροι από 3.000 Κούρδοι έφτασαν στην Αφρίν για συμπαράσταση στους κατοίκους

Συρία: Περισσότεροι από 3.000 Κούρδοι έφτασαν στην Αφρίν για συμπαράσταση στους κατοίκους

Κραδαίνοντας κλαδιά ελιάς και φωτογραφίες των μαχητών ή μαχητριών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις φώναζαν συνθήματα «Αφρίν, είμαστε μαζί σου έως τον θάνατο», «Κάτω οι μισθοφόροι, κάτω ο Ερντογάν»

Εκατοντάδες άνθρωποι, που έφθασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αφρίν από την κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, διαδήλωσαν σήμερα για να επιδείξουν αλληλεγγύη στους κατοίκους του κουρδικού θύλακα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας.

Κραδαίνοντας κλαδιά ελιάς και φωτογραφίες των μαχητών ή μαχητριών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία υπό τους ήχους τυμπάνων και παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο κέντρο της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συμμετέχοντες, που προέρχονταν από το Καμισλί, τη Χασάκα (βορειοανατολικά) ή ακόμα και το Κομπάνι (βόρεια), έφθασαν τη νύχτα στην περιοχή αφού διέσχισαν με λεωφορεία τη Συρία, από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της.

«Αφρίν, είμαστε μαζί σου έως τον θάνατο», «Κάτω οι μισθοφόροι, κάτω ο Ερντογάν» φώναζε το πλήθος κρατώντας σημαίες των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι μετέβησαν στην περιοχή με 500 οχήματα, σύμφωνα με μία από τις οργανώτριες, τη Νουτζίν Γιουσέφ.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο οχυρό της αντίστασης» είπε η Γιουσέφ, που είναι μέλος του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας, του πολιτικού βραχίονα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, του συνασπισμού μαχητών όπου επικρατούν οι Κούρδοι.

«Διανύσαμε όλη αυτήν την απόσταση για να πούμε στα αδέλφια μας στην Αφρίν ότι δεν είναι μόνοι και ότι είμαστε στο πλευρό τους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμρα Άλι, ένας 50χρονος από το Καμισλί.

Πολλοί από τους διαδηλωτές χρειάστηκε να ταξιδέψουν για μια ολόκληρη ημέρα μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

«Ήρθαμε για να στηρίξουμε την πόλη Αφρίν εναντίον της τουρκικής επιθετικότητας» σημείωσε ο Έισα Χασάν, ένας διαδηλωτής 58 ετών από το Χασάκε.

«Το ταξίδι διήρκησε 2 ημέρες (…) καθυστερήσαμε λόγω των στάσεων που κάναμε στα σημεία ελέγχου του καθεστώτος» είπε, προσθέτοντας:

«Δεν θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να εγκαθιδρύσει μια οθωμανική αυτοκρατορία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria_ar

Διευκρινίσεις από τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης Τραμπ για τη Συρία σχετικά με τους λόγους και τους όρους της εκεχειρίας των 120 ωρών - Σύροι καταγγέλλουν σποραδικές συγκρούσεις κοντά σε πόλη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

10
Culiacan

Σύμφωνα με υπουργό της χώρας, οι δυνάμεις ασφαλείας αναδιπλώθηκαν προκειμένου να «σωθούν ζωές» - Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες μαζί με αδέρφια του πιστεύεται πως διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο καρτέλ Σιναλόα, που βιώνει μια «εσωτερική διαμάχη»

1
nether

Οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κάποιο «θρησκευτικό πιστεύω» - Με αμφιλεγόμενο θρησκευτικό κίνημα συνδέεται τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

pence_ar

Η Ουάσιγκτον, μετά τις παλινωδίες του προέδρου Τραμπ, προσπάθησε να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί από την αξιοπιστία της - ΗΠΕ και Τουρκία δεσμεύτηκαν για μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας»