Καλιφόρνια: Οι γονείς-τέρατα έβαζαν τα 13 παιδιά τους ξημερώματα να βαδίζουν σε κύκλους

Καλιφόρνια: Οι γονείς-τέρατα έβαζαν τα 13 παιδιά τους ξημερώματα να βαδίζουν σε κύκλους

Τα αποστεωμένα παιδιά έψαχναν στα σκουπίδια για φαγητό και έβγαιναν από το σπίτι μόνο το βράδυ - Τι λέει η θεία τους

Καλιφόρνια: Οι γονείς-τέρατα έβαζαν τα 13 παιδιά τους ξημερώματα να βαδίζουν σε κύκλους
Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση παιδικής κακοποίησης στην Καλιφόρνια που συγκλονίζει τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η διάσωση των 13 παιδιών που
κρατούνταν από τους γονείς τους, τον 57χρονο David Turpin και την 49χρονη σύζυγό του Louise, αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους χωρίς φαγητό προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αποκαλύψεων για την «εκκεντρική» συμπεριφορά  του ζεύγους Turpin, η οποία ωστόσο γινόταν εγκληματική πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού τους. 

Κλείσιμο



Γείτονες λύνουν τη σιωπή τους στα διεθνή ΜΜΕ κάνοντας λόγο για εξαιρετικά παράξενες συμπεριφορές, οι οποίες ωστόσο δεν τους είχαν ανησυχήσει τόσο ώστε να καλέσουν τις Αρχές, όπως επισημαίνουν.

Ο 60χρονος Mike Clifford, ο οποίος ζούσε απέναντι από το προηγούμενο σπίτι της αλλόκοτης οικογένειας, αποκάλυψε στην Evening Standard ότι είχε δει από το παράθυρό του αρκετές φορές τα παιδιά να βαδίζουν σε κύκλους επί ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο.



Μάλιστα μία από αυτές τις φορές, τα παιδιά έκαναν κύκλους μέσα στην κρεβατοκάμαρα γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, σαν ένα παράξενο είδος τιμωρίας. «Δεν τα είχα δει ποτέ να παίζουν. Ο βηματισμός τους ήταν στρατιωτικός. Η γυναίκα μου έβλεπε δύο από τα κορίτσια που έμοιαζαν με δίδυμα, ήταν περίπου 10 χρονών. Μας θύμιζαν κλώνους. Όταν τους μιλούσαμε απαντούσαν με μονότονη φωνή και ταυτόχρονα. Πολλοί από τους γείτονες πιστεύαμε ότι ήταν μέλη κάποιας αίρεσης», είπε στην εφημερίδα ο 60χρονος. 


Γείτονες της κατοικίας απ' όπου διασώθηκαν τα 12 παιδιά, εξαιτίας της θαρραλέας «απόδρασης» της αδερφής τους η οποία το έσκασε και ειδοποίησε την αστυνομία, σκιαγραφούν μια ακόμα πιο σκοτεινή εικόνα για τη ζωή της οικογένειας Turpin. Ορισμένοι από αυτούς αποκάλυψαν στη Mirror ότι είχαν δει τα παιδιά να ψάχνουν μέσα στους κάδους των σκουπιδιών για φαγητό, και ότι κυκλοφορούσαν σπάνια την ημέρα.

Το γεγονός ότι έβγαιναν σπάνια, κι αυτό μονάχα το βράδυ, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κρυφές οι αρρωστημένες συνήθειες της οικογένειας, αφού πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν γνώριζαν καν ότι ζούσαν παιδιά μέσα στο μεγάλο αλλά κακοδιατηρημένο σπίτι.




«Δεν μας άφηναν να τους κάνουμε επίσκεψη», λέει η θεία των παιδιών

Η αδερφή της Louise Turpin, η 41χρονη Elizabeth Jane Flores από το Κλίβελαντ, έλυσε τη σιωπή της στην Daily Mail για την προβληματική σχέση με την 49χρονη, την οποία είχε να δει 19 ολόκληρα χρόνια παρά το γεγονός ότι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά.

Η 41χρονη είχε ζητήσει πολλές φορές να επισκεφθεί τη μεγάλη της αδερφή, αλλά εκείνη αρνιόταν συνεχώς. 

«Κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση της με τα παιδιά της. Φερόταν πολύ περίεργα αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Με τον άνδρα της δεν άφηναν κανέναν να τους επισκεφθεί και δεν ξέραμε καν τη διεύθυνσή τους. Μερικές φορές της είχα ζητήσει να μου δώσει κάποιο παιδί στο τηλέφωνο για να του μιλήσω αλλά εκείνη δεν ήθελε»,
εξηγεί η 41χρονη.



Όπως αποκαλύπτει, την ίδια αντιμετώπιση είχαν από το ζεύγος και οι παππούδες των παιδιών, που είχαν ταξιδέψει αεροπορικών πολλές φορές στην Καλιφόρνια για να δουν τα εγγόνια τους. Όταν έφταναν στο αεροδρόμιο, το ζεύγος Turpin αρνιόταν να τους αποκαλύψει τη διεύθυνση και αποχωρούσαν με κλάματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Flores, που είναι ομιλήτρια για θέματα προσωπικής ανάπτυξης, έχει και η ίδια επτά παιδιά. Στον προσωπικό της ιστότοπο κάνει λόγο για κακοποίηση που υπέστη κατά την παιδική της ηλικία από κάποιο αδιευκρίνιστο άτομο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει καθόλου εάν την ίδια εμπειρία είχε και η αδερφή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης