Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Μέι λόγω κατοχής πορνογραφικού υλικού!

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Μέι λόγω κατοχής πορνογραφικού υλικού!

Η εσωτερική έρευνα της Ντάουνινγκ Στριτ έδειξε ότι ο Ντέμιαν Γκριν είχε πει ψέματα για την υπόθεση, που «σερνόταν» επί δέκα χρόνια

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Μέι λόγω κατοχής πορνογραφικού υλικού!
Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντέμιαν Γκριν και ένας από τους στενότερους συμμάχους της πρωθυπουργού Μέι υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού, καθώς ο Γκριν παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του κοινοβουλευτικού του γραφείου, πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο πιο υψηλόβαθμος υπουργός στην κυβέρνηση είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς ενός πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αστυνομίας στους Sunday Times ότι η αστυνομία είχε βρει "ακραίο" πορνογραφικό υλικό σε έναν από τους υπολογιστές του στη Βουλή, το 2008.
Κλείσιμο

Η εσωτερική έρευνα της Ντάουνινγκ Στριτ απέδειξε ότι ο Γκριν είχε ήδη ενημερωθεί από την αστυνομία για την ανακάλυψη αυτού του υλικού, γεγονός που είχε διαψεύσει. Με επιστολή του προς την Μέι, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι προέβη σε "ανακριβείς και παραπλανητικές" δηλώσεις.

"Με βαθιά λύπη και ευγνωμοσύνη για την συνεισφορά σου επί σειρά ετών, ζήτησα την παραίτησή σου από την κυβέρνηση" τόνισε στην επιστολή της στον Γκριν η Βρετανή πρωθυπουργός.

Ο 61χρονος Γκριν έχει κατηγορηθεί επίσης από μια πρώην ακτιβίστρια του Συντηρητικού Κόμματος ότι ακούμπησε το χέρι του στο γόνατό της στη διάρκεια ενός ραντεβού σε παμπ το 2015, και ότι της έστειλε ένα «υπαινικτικό» SMS, κατηγορία την οποία αρνείται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης