Χάος και κλίμα εμφυλίου στη Βενεζουέλα

Χάος και κλίμα εμφυλίου στη Βενεζουέλα

Η φρουρά του Μαδούρο πυροβολεί κατά πολιτών που διαδηλώνουν - Στην Βουλή φέρνει το θέμα η Νέα Δημοκρατία - Έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για τερματισμό της βίας 

«Μάχη» κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δίνουν καθημερινά οι πολίτες της Βενεζουέλας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στην χώρα της Λατινικής Αμερικής και εκατομμύρια είναι εκείνοι που συμμετέχουν στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Καράκας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 

Την Πέμπτη, αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ομάδες διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας.

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν στα δυτικά προάστια της πόλης, στις συνοικίες Σάντα Μόνικα και Ελ Παραΐσο, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετές δεκάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης.

Είχαν προηγηθεί την Τετάρτη κατά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο τρεις θάνατοι πολιτών, ανεβάζοντας στους οχτώ τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων. 500 άτομα έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες των επιθέσεων ανήκουν και στις δύο περιπτώσεις στους παρακρατικούς «colectivos», τις ένοπλες πολιτοφυλακές της κυβέρνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη χώρα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω συγκρούσεις στις βίαιες διαδηλώσεις και ζήτησε να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος. «Απευθύνουμε έκκληση για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών από όλες τις πλευρές για την μείωση των διαχωρισμών και την δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της χώρας για το καλό του λαού της Βενεζουέλας», τόνισε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του. «Είμαστε ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Βενεζουέλα και καλούμε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μείωση των εντάσεων και την αποτροπή περαιτέρω συγκρούσεων», σημείωσε. «Καλούμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση να προχωρήσουν σε μια πραγματική δέσμευση για μια επανέναρξη του διαλόγου κυρίως γύρω από βασικά ζητήματα που είχαν ήδη αποφασιστεί να συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των σωμάτων εξουσίας, το εκλογικό χρονοδιάγραµµα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση», ανέφερε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του.


Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει και φέρνει το θέμα στη Βουλή
Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας - έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια». 

Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε  αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας».
 
Καταδικάζουν «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του» και υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».
 
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».
 
Επίσης, «καλούν την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας: 
 
- Nα προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και την ανεξαρτησία του Εθνικού Κοινοβουλίου με το να αποκαταστήσει την θεσμική εξουσία που του αφαιρέθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου…
 
- Nα απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα… 
 
- Nα συμμορφωθεί με το Σύνταγμα της χώρας και να ορίσει εκλογές οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο.
 
- Nα σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων… 
 
- Nα επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα ως πρώτης προτεραιότητας και να επιτρέψει την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις».
 
Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Να θυμίσω οτι η Βενεζουέλα ειναι απο τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χωρες του κοσμου! Επισης να θυμίσω οτι η περιουσια που αφησε ο Τσαβες στην κόρη του εκτιμάται στα 4,5 δις δολλαρια περίπου. Οπως επισης να θυμίσω οτι οι περιουσιες που αφήνουν οι διάφοροι "αριστεροι" ηγέτες ειναι τεταστιες. Οταν η πλειοψηφια του λαου τους ψόφοπεινάνε! Οσο πιο πλούσια η χωρα, τοσο πλουσιότεροι οι αριστεροι ηγετες, τοσο πιο φτωχός ο λαοτζίκος. Νόμος.

@@@

Φταίνε οι Βενεζουελάνοι. Πριν δέκα χρόνια ο κομμουνιστής Τσάβες έτυχε τεράστιας αποδοχής με τα κηρύγματα του. Τον ψήφισαν κατά πλειοψηφία. Οι Βενεζουελάνοι φταίνε που ως ευκολόπιστοι και με μηδενική πολιτική ωριμότητα, νόμιζαν ότι ο κομμουνισμός θα φέρει ισότητα και καλοζωία, χωρίς τον κόπο και τον ιδρώτα ή αλλιώς τη σκληρή δουλειά που απαιτεί ο καπιταλισμός και η φιλελεύθερη οικονομία. Παραμυθιάστηκαν από τα λαϊκίστικα, κάλπικα κηρύγματα των κομμουνιστών και τους έφεραν στην εξουσία! Θυμάστε την Παπαρήγα στην πλατεία Συντάγματος τι μπαρούφες ξεστόμιζε για την κομμουνιστική κοινωνία "της ισότητας και της ευδαιμονίας"και οι αφελείς από κάτω χειροκροτούσαν και επευφημούσαν "ΚΚΕ ΚΚΕ, να το κόμμα σου λαέ"; Απλά η Παπαρήγα δεν είχε τις ρητορικές ικανότητες του Τσάβες να κάνει το μαύρο άσπρο και να γίνει πιστευτή σε μεγαλύτερο πλήθος αφελών (ευτυχώς)... Ο κομμουνισμός έχει δυο μεγάλες κατάρες που τον σκιάζουν βαθιά ακριβώς όπως όλα τα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα: Την ανελευθερία του ατόμου και την βαθιά διαφθορά που εμπεριέχουν τα κανάλια άσκησης της εξουσίας του προλεταριάτου. ΟΛΑ τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης της ΕΣΣΔ και του υπόλοιπου κόσμου είχαν και έχουν (όσα ελάχιστα έχουν απομείνει) αυτές τις βαθιές σκιές που επιβάλουν την καταπίεση, τη μιζέρια και το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο διαβίωσης. Δυστυχώς οι αφελείς συμπολίτες μας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, είναι εκείνος ο όχλος που πείθεται εύκολα από ψευτορήτορες, που χάβει τα παραμύθια του κομμουνιστικού προσηλυτιστικού κηρύγματος και μέσω της δημοκρατίας και του ελεύθερου κοινοβουλευτισμού (που φυσικά ο κομμουνισμός καταργεί, όπως καταργεί και τις ελεύθερες εκλογές), είναι δυνατόν να φέρει στην εξουσία την απόλυτη μορφή ολοκληρωτισμού: τον κομμουνισμό. Ακριβώς όπως έγινε στην Βενεζουέλα πριν δέκα χρόνια. Τώρα οι Βενεζουελάνοι ξύπνησαν από το βαθύ λήθαργο και αντιλήφθηκαν σε τι εφιάλτη έχουν μπλέξει. Τώρα πια για να ξεκολλήσει ο δικτάτορας-αριστεροφασίστας Μαδούρο και το σινάφι του από την εξουσία, πολύ φοβάμαι ότι χρειάζεται να χυθεί αίμα... Κι όλα αυτά, από μια κακή επιλογή ενός αφελούς όχλου, που πήρε στο λαιμό του το μέλλον της χώρας του και των παιδιών του... Μήπως υπάρχει ομοιότητα με τα δικά μας κατορθώματα εδώ στην Ελλάδα; Λέω μήπως διολισθαίνουμε κι εμείς στην αφέλεια και στην πολιτική ανωριμότητα-ματαιοδοξία, που προσφέρουν πρόσφορο έδαφος στην αριστεροφασιστική-κομμουνιστική λαϊκίστικη ρητορική; Λέω, μήπως...

kyriakos

Καλογραμμένο.

Παναγιωτίδης Αποστολος

Θα πρέπει ο σύντροφος ο Παπας να πάει στο πεινασμένο λαό της Βενεζουέλας μερικά ζαρζαβατικά.

Για να δούμε

Για να δούμε.... θα βοηθήσει της εξελίξεις η κίνηση του Κυριάκου; θα ακούσουν στην Βενεζουέλα; Εϊναι μακριά δυστηχώς

Κακός

Μεσ' την ευτυχία και την αξιοπρέπεια αυτοί οι Βενεζουελάνοι. Αν δεν ήταν τόσο τραγικά τα γεγονότα, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με τις μπούρδες που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς στην Ελλάδα από κυβερνητικά στελέχη.

kyriakos

Που είναι ο Αλήτης με τον Μηταφιδη και τους άλλους αλλόκοτους-κομπλεξικους να μας εξηγήσουν γιατί εμείς καθως και όσοι έχουν ΔΕΙ τις ζωές τους να ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΝΤΑΙ από τις συμμορίες των αριστερών κατσαπλιαδων, δεν καταλαβαίνουμε.

kostas

Κομμουνισμός=ναζισμός=φασισμός......ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!

VAGANEMOS

Γιατί τώρα όλοι οι επαναστάτες της άκρα αριστεράς δεν βγαίνουν να υποστηρίξουν το ίνδαλμα τους Μαδουρο? Όταν τον χρησιμοποιούσαν Καλά ήταν, ακόμα ένας ψεύτικος Μύθος κατέρρευσε.

τι καραγκιοζιλίκια....

Ότι γελοιότητες κάνανε οι κομμουνιστές-ακροαριστεροί επί χρόνια και μας πρήζανε για σαντινίστας και κάτι άλλες τέτοιες βλακώδεις ανησυχίες, τα κάνει τώρα η νουδού. Ότι νάναι...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ / Υπατη του ΟΗΕ, οργανωσεις "ανθρωπινων

δικαιωματων" κτλ, οι ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟι ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Οι παγκοσμιοι υποκριτες που καταστρεφουν τα παντα. Παρ οτι ο αριστερος δικτακτορας μαδουρος σκοτωνει το λαο του, τρομοκρατει, επιβαλει βια, ο ΑΡΧΙΥΠΟΚΡΙΤΗΣ του ΟΗΕ οχι μονο δεν ζηταει την απομακρυνση του, αλλα μοιραζει την ευθυνη και στους κτυπημενους, δολοφονημενους πολιτες, εμμεσα στηριζει το μαδουρο. ΠΑΣΚΟΣΜιΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gaz-768x528

Tέλος στην έρευνα για την αντιμονοπωλιακή της δράση χωρίς την επιβολή προστίμων - O ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός καλωσόρισε την απόφαση και υποσχέθηκε ότι θα προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

boris-johnson

Νόμιζε ότι ο συνομιλητής του είναι ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν και μίλησε για τη Ρωσία, τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τον πόλεμο στη Συρία - Δόθηκε στη  στη δημοσιότητα η 18λεπτη ηχογραφημένη συνομιλία

000_15B0N0

Στην Ιρλανδία ισχύει εδώ και δεκαετίες η αυστηρότερη νομοθεσία αμβλώσεων στην ΕΕ. Την Παρασκευή οι Ιρλανδοί καλούνται σε δημοψήφισμα, το οποίο ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα-  Τι ακριβώς όμως ισχύει μέχρι σήμερα