Ο Τραμπ εξαιρεί από το διάταγμά του τους υπαλλήλους του ΟΗΕ

Ο Τραμπ εξαιρεί από το διάταγμά του τους υπαλλήλους του ΟΗΕ

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού διευκρίνισε ότι δεν έχει πληροφορίες για καμιά συγκεκριμένη περίπτωση υπαλλήλου του που να επηρεάζεται από το διάταγμα του Ρεπουμπλικάνου

Ο Τραμπ εξαιρεί από το διάταγμά του τους υπαλλήλους του ΟΗΕ
Η Ουάσινγκτον διαβεβαίωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού επιτρέπεται να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ακόμη κι αν προέρχονται από τις επτά χώρες με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό η είσοδος των οποίων στη χώρα αυτή απαγορεύθηκε με το διάταγμα που υπέγραψε ο νέος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.

Αφού αρχικά γνωστοποίησε στον Τύπο ότι μια φούχτα εργαζομένων του ΟΗΕ δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού διευκρίνισε ότι δεν έχει πληροφορίες για καμιά συγκεκριμένη περίπτωση υπαλλήλου του που να επηρεάζεται από το διάταγμα του Ρεπουμπλικάνου.

Ο Τραμπ απαγόρευσε προσωρινά με το διάταγμα την είσοδο στις ΗΠΑ των πολιτών επτά κρατών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία) ενώ με χωριστό διάταγμά του ανέστειλε το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων.

Οι υπάλληλοι του ΟΗΕ από τις χώρες αυτές διαθέτουν τις λεγόμενες βίζες G4, οι οποίες δίνονται στο προσωπικό που εργάζονται για διεθνείς οργανισμούς, το οποίο δεν αφορά το διάταγμα.

«Λάβαμε τη διαβεβαίωση από την αμερικανική αποστολή (σ.σ. στα Ηνωμένα Έθνη) ότι οι υπάλληλοι των ΗΠΑ οι οποίοι κατάγονται από τις επτά αυτές χώρες και είναι κάτοχοι έγκυρων θεωρήσεων εισόδου G4, έχουν την άδεια να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εργασία τους», ανέφερε ο Ντουζαρίτς. Η έδρα του ΟΗΕ είναι η Νέα Υόρκη.
Κλείσιμο

«Είμαστε ασφαλώς ενήμεροι για τη σύγχυση των τελευταίων ημερών και προφανώς το ζήτημα μας ανησυχεί», πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς.

Νωρίτερα ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Ιορδανός Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, έκρινε ότι το διάταγμα Τραμπ αντιβαίνει στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης