Ξέφυγαν οι Τούρκοι: Αμφισβητούν τη σημαία της Κύπρου και 18 βραχονησίδες

Ξέφυγαν οι Τούρκοι: Αμφισβητούν τη σημαία της Κύπρου και 18 βραχονησίδες

Ο Ερντογάν, μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχει «αίμα Τούρκων ηρώων» στην Κύπρο - Κιλιτσντάρογλου: Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 βραχονησίδες, θα τις πάρουμε πίσω;

Ξέφυγαν οι Τούρκοι: Αμφισβητούν τη σημαία της Κύπρου και 18 βραχονησίδες
Σε νέα όξυνση της ρητορικής τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο
προχωρούν οι
Τούρκοι με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διαγωνίζονται στο ποιος θα θέσει τον υψηλότερο στόχο και θα εκστομίσει την μεγαλύτερη κορώνα.

Κλείσιμο
Πρώτος πήρε τη σκυτάλη - ξανά - ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ο οποίος μετά την
αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης και τις αναφορές «στα σύνορα της καρδιάς μας»
, αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο αμφισβητώντας ακόμα και τη σημαία της Κύπρου.

Κατά πόδας τον ακολούθησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να παρέμβει και να προχωρήσει στην... ανακατάληψη 18 βραχονησίδων.

Ερντογάν: Στην Κύπρο υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων!

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αρκέστηκε μόνο στην αμφισβήτηση της σημαίας της Κύπρου αλλά υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων (!) και έτσι η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας εξ ολοκλήρου στους Ελληνοκυπρίους.

«Μας λένε "εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα". Αυτός είναι ο στόχος. Για μια στιγμή. Σε αυτά τα μέρη υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι να δώσουμε;» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν και συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. 

«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ' αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια  "ΤΔΒΚ". Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» τόνισε, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, όπου υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η ΤΔΒΚ αποκαλείται «ψευδοκράτος». 

Κιλισντάρογλου: Θα πάρουμε πίσω τις βραχονησίδες;

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του κόμματος CHP επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά - όπως είχε κάνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης - ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης